Nyårslöften..?

Jag har inga nyårslöften, det finns ingen anledning. Vill man göra en förändring kan man göra det när som helst under året.

Jag är redan rökfri, jag äter inte massa fett och socker (jo, ibland såklart). Jag shoppar inte för mycket, jag har ordning i mitt hem och jag tar hand om min familj.

Det jag kan säga idag är att jag ser fram emot ett år med nya utmaningar, glada stunder och viss ledsamhet (det behövs det också ibland). Jag ser fram emot att se Freja utvecklas mer och mer, att gå på babysim, att kanske få ett sommarjobb, att förhoppningsvis läsa några kurser för att komma ett steg närmare min utbildning.
Jag ser fram emot att få ge och ta emot mer kärlek och uppskattning från Ozcar. Att umgås mer med mina vänner och visa min kärlek och uppskattning för dom.
Jag ser fram emot långa promenader och joggingturer för att tillslut delta i Midnattsloppet igen. Lära mig nya recept för att få in mer bönor, linser och grönsaker i vår kost.

Jag kan nog hålla på att skriva vad jag ser fram emot i en evighet men det ska jag inte...

Har du några nyårslöften??



Gott nytt år fina bloggläsare!


Mördare..?

På nyheterna berättade dom precis om kvinnan som dödade sina två barn. Hon är psykisk sjuk och kan därför inte dömas till fängelse... Ursäkta!!!??? Ett skott i pannan på käring-jäveln!
Tidigare idag läste jag att en miljon svenskar riskerar fängelse. För fildelning! För 10 filmer kan man få minst en månads fängelse men om man mördar barn så får man lite psykisk vård.

Hur i helvete går detta ihop??

Okey om hon faktiskt är psykisk sjuk men det är väl nästan det som krävs för att ta död på ett (två) barn? Det hade ju vart galet om hon INTE var sjuk, eller? Spärra in henne för i helvete! Jag har sagt det förr och jag säger det igen - vad fan är problemet med det svenska rättssystemet?








Imorgon är det nyårsafton. O sover under dagen, jag ska göra min första tårta ever och sen ska vi hem till O´s föräldrar. Det ska bli kul. Hoppas bara jag lyckas med min tårta... Bottnen gjorde jag idag och den blev bra så det ska nog gå :)



28december eller

Julen var så bra som den kunnat vara. Enda negativa var att Freja sov när tomten var på besök.
Freja har äntligen börjat förstå att det kan vara roligt i babygymmet även när man är ensam en stund, det är skönt.

Idag verkar det bli en date med Louise och lite handling på The english shop :) Jag ska göra min första tårta till på nyår och jag är liiite nervös över hur bottnen kommer bli men jag får göra den i god tid så ändringar hinns med :) Bild kommer det lovar jag - haha!

Nu dricks det lite kaffe och leks med bebis medan mannen sover efter en jobbig natt. Han är bra fin som tar Freja nu när han ändå är ledig <3


God jul

Nu glider vi snart hem till Frejas farmor och farfar för att fira hennes första jul. Hoppas alla får en grym dag! Puss och god jul till er alla <3


Julmuffins


Fotografera mera

Fan vad kass jag är då :) I helgen skulle det ju fotas massor på mina fina muffinsar, tårta och paj men nej då, inte ett kort. Jo, nu ljög jag. Ett kort togs, ett kort på två muffinsar :) Det lägger jag upp med mobilen snart. Jag ska verkligen försöka bli bättre på det.

Idag när Ozcar hade slutat jobbet åkte vi alla tre in till stan, eller närmare bestämt Linné. Vi promenerade bort mot Vasa och sen vände vi för att bege oss hem igen. Brevid Hagabion fanns en liten affär som heter The english shop och där hade de massor av baktillbehör som sugarpaste, strössel-varianter, olika formar m.m. Dit ska jag tillbaka och handla massa kul :)


Freja sover och föräldrarna sitter nu i soffan framför SOS Västkust. För andra kvällen i rad nu har Freja fått ersättning så att hon ska hålla sig mättare längre. Igår/inatt gick det, istället för 1,5-2 timmar mellan maten, närmare 4 timmar mellan. Det var skönt! Hoppas denna natten går lika bra.

Att bli konditor

Igår kom jag äntligen på vad jag vill göra. Vi har pratat om att jag ska ta nån kvällskurs eller utbilda mig så jag får ett riktigt jobb, en riktig inkomst och får göra något jag vill och igår kom jag äntligen på det. Jag älskar att baka! Vore det inte för att tiden inte finns just nu så hade jag bakat och försökt få till marsipan figurer m.m. Kollade på utbildningar och det finns en 1 årig yrkesutbildning, men den kräver vissa ämnen samt ett inträdesprov. Så nu blir det att kolla om man kan läsa endast de kurser jag behöver någonstans eller om jag måste ge upp min dröm... Det jag gör är inte supervackert men det blir bättre och bättre måste jag säga :)


Inatt är det jobb för mannen så han sover nu. Freja sover också för tillfället iaf. Det är alltid skönt med en liten stund för sig själv.


På torsdag fyller jag 23 så denna helgen består av lite kalas. Imorgon skulle min pappa med familj kommit för att både fira mig och ha lite mini-jul för Freja eftersom vi inte firar med dom i år. Tyvärr är lillebror sjuk så det blir bara farmor och farfar som kommer, det ska bli jättetrevligt och jag har sett fram emot detta länge. Imorgon bjuds det på lasange och sallad och sen en frusen chokladtårta (eventuellt med jordgubbar, mums!) som jag förberedde i veckan.

På söndag kommer Ozcars familj samt min mamma och Dennis. Då bjuds det på köttfärssås (typ) och hallonpannacottapaj, mums mums mums! Jag lovar att lägga upp bilder på mina mästerverk ;)


Idag kom Ozcar hem mitt på dagen, det gör han aldrig annars. Med sig hade han en stooor gran! Typ 3 meter hög och super fin så innan han sedan kom hem efter arbetsdagen fick jag och Freja bege oss till torget för lite shopping. Vi har inte haft gran tidigare (skulle egentligen ha nästa år...) så jag fick köpa både julgransfot, matta, kulor, glitter och stjärna.
Freja fick en egen "kula" som egentligen är en superfin snöflinga ♥

Det där med sömn

Ibland önskar jag att allt vore perfekt. Men hur skulle man veta vad perfekt är om man inte upplever något mindre bra?

Hon är den vackraste lilla ungen som finns i mina ögon, ingen tvekan om den saken. Och hon är sååå snäll, vilken tur vi har haft. Dock börjar det här med sömnen verkligen tära på mig.

I en vecka nu har hon somnat själv i sin säng, duktig flicka :) Sen har hon vaknat för mat och jag har valt att då ta henne till min säng för det är för kallt för att sitta i fotöljen tycker jag. Igår kväll sov hon 3 timmar innan första matningen men sen dröjde det bara 1 timma innan nästa, båda tillfällen valde jag att sitta i fotöljen just för att hon inte skulle sova hos oss. Och sen 1 timma till... Hon äter aldrig så tätt normalt sätt. Tredje gången tog jag henne till vår säng. Oj, vilken natt det har varit... En riktigt besvärad flicka har legat mellan sina trötta föräldrar. Byta blöja, hjälpte inte, äta, hjälpte för en stund. Annars gnäll, gny och några små skrik hela natten.
Tills jag gick upp imorse. Då sover hon vidare, lugnare än någonsin och när jag sedan går in igen för att kanske få 30 minuter till så börjar hon igen... Men hon är så glad och så flörtig hela dagarna så lite gnäll får man väl stå ut med.


Idag ska vi till Öppna förskolan och ikväll blir det jobb för mamman. Kanske en tupplur innan dess... Eller nej förresten - en uppiggande promenad blir bättre. Större chans att det blir av än en tupplur ändå :)


Facebook

Jag är med i en grupp på Facebook. En grupp för folk som skulle/ska få sitt första barn 2011. En grupp som jag iaf trodde var till för att mamor och pappor skulle kunna prata, lufta åsikter, fråga hur andra gör, dela erfarenheter m.m. Men så var inte fallet. Gruppen är full av bilder på alla våra mirakel, info om längd och vikt och hur de reagerar vid badning.
Jag berättade i gruppen att vi inte låter Freja titta på tv och frågade hur andra gör. Min mening med detta var att få veta hur andra tänker för jag tycker det är intressant. Detta resulterade snabbt i att jag tyckte att föräldrar som sätter sina barn framför tvn är dåliga föräldrar... Eh nej! Men min fundering är, vad har en 3 månaders bebis för nöje av en tv?? Tänd en lampa :) Freja är minst lika intresserad av alla ljus här hemma som av tvn.
Någon sa till mig att man ska ta tillvara på tiden då man kan "bestämma" mer vad barnet gör, innan man har ett litet troll som springer runt. Freja ligger på sängen när jag bäddar rent, sitter i babysittern när jag duschar och ligger på mattan när jag lagar mat... Det är inte alltid hon är nöjd men då får jag byta plats för henne eller sluta med vad jag håller på med helt enkelt. Städ, mat och dusch kan vänta till Ozcar kommer hem.

Däremot kan jag förstå de föräldrar som sätter barnen framför tvn en stund om de blir nöjda då. Vissa kanske är ensamstående och måste få en stund för sig själva. Men pga av denna enkelt ställda fråga så reagerar alla på samma sätt.

Jag kommer inte hålla på tv tittandet till Freja är 2 år så som vissa rekomendationer är och jag tror inte att hon och alla andra barn kommer bli efterblivna eller skadade för att de tittar på tv men om jag får veta att tv tittande i för tidig ålder kan resultera i felkopplingar i hjärnan så försöker jag undvika det... Jag kollade säkert själv på tv när jag vat liten och inget fel i mitt huvud :) Sen vet jag att det finns säkert olika forskningar och teser om barn och tv tittande.


Min poäng med detta är att det är sjukt synd att folk tar åt sig så. En fråga, en åsikt resulterar i att sååå många känner sig påhoppade av mig. Kanske är det ert eget samvete som utlöser den reaktionen??

Kanske är denna typen av grupper endast gjorda för att visa upp bilder på våra ungar och ställa frågor man egentligen borde ta med sin BVC eller MVC sköterska.
Detta är iaf det sista jag säger om detta och gruppen där alla första gångs mammor sitter och hackar på varann har jag inget behov av.




Idag har vi iaf varit och badat på Åby. Det var kul och Freja verkade gilla det varma vattnet också. Det blev bad i ca 15 minuter innan vi åkte hem igen, alldeles lagom. Efteråt blev det tupplur för både mamma och bebis följt av en timmes promenad i skogen.
Å vad jag älskar min lilla familj!


Jag vet inte, jag vet inte alls

Efter en stund ensam igår kom känslorna ikapp. Det kändes bra att ta en sväng på torget, ensam, utan barnvagn. Med Therese. Men när jag sedan var ensam kom allt. En stund ensam hemma resulterade i mascarafläckar på kudden. Den såkallade tredagars gråten kommer kanske nu, tre månader senare.
Sömnbristen gör alla känslor så mycket starkare. Ensamheten gör det inte bättre. Det är svårt att känna sig som en bra mamma, som en värdig mamma när jag är så trött och ledsen.


Imorse vaknade jag med lite ny kraft. Freja somnade själv i sin säng igår och har sovit större delen av natten där. Hon har fått komma till vår säng ett par gånger då nappen inte räckt för mat. Vore det inte så kallt hade jag satt mig med henne i fotöljen och sen lagt henne igen, i sin egen säng men det är kallt. Det är så kallt att jag inte vill ta av täcket men hade vi det varmare i rummet vore det olidligt...

Jag kanske skulle åka in till stan idag. Kolla runt lite. Men om jag bryter ihop igen? I stan? Finns där någonstans jag kan amma? Vet inte om det någonsin blev nåt av det där att man inte skulle få amma in public... Hur som helst så har jag tröttnat på Frölunda Torg, är ju där mer eller mindre varje dag. Och hemma kan jag inte vara mer. Jag kommer bli galen om jag måste sitta här dag ut och dag in. Tyvärr är det ju så att jag inte får något gjort här hemma just nu, Freja är fortfarande för liten för att uppskatta när mamma bakar och grejjar. Hon vill helst gosa ninen och ligga på skötbordet den ungen :)

Min vackra vackra flicka!

När verkligheten kommer ikapp

Gråter en skvätt för att sedan återgå till det dolda...


3 månader

Godmorgon!
Idag är det den 1a december.
Tre månader sen Freja kom till världen. 21 dagar kvar till min födelsedag. 23 dagar kvar till julafton.

Igår fick Freja sina första vaccinationer, två sprutor - en i varje lår. Klart det gjorde ont men hon hämtade sig snabbt och var sedan på bra humör. Kanske hade hon feber inatt. Hon kändes varm men verkade inte störd av det så hon kanske bara var just det - varm.

Innan vaccinationen var vi på Öppna förskolan som vanligt på onsdagar. Jag passade på att måla ett första lager på hand/fot - avtrycket som vi gjorde förra veckan och hoppas kunna både måla och ta hem nästa vecka. Jag träffade en tjej där som jag försökte prata lite med. Hennes son föddes också 1 september, på Mölndal, bara några timmar innan Freja. Vad världen är liten. Kanske ville hon inte prata med mig, kanske var hon bara blyg...för pratglad verkade hon inte vara.
Bara två veckor kvar på baby-öppet innan "jullov", ska jag dit efter så blir det med massa stora barn också :)

Jag rensade ut lite i Frejas byrå också. Tog bort det som är för litet och lite jag tycker är fult. Nu ska jag bara få ner det till källaren också men det blir ett senare projekt.


Pärlan sover fortfarande. Jag har ätit frukost och dricker lite te, sen går jag nog in och lägger mig med henne igen.
Jag ska jobba ikväll och imorgon åker vi till Örebro för att träffa min fina släkt. Detta innebär att dagen idag kommer gå åt till att packa, städa lite och kanske hänga upp de sista julgardinerna.
Vi får se vad Freja tillåter.


Btw så är Telenor reklamen på tv nu och jag gillar INTE hur de stulit hela Coca Cola konceptet...




RSS 2.0