En liten lista

38,7... En alvedon, mat och läggning fick det bli för vår prinsessa. Det är så hemskt att se henne så ledsen. Jag hoppas verkligen att hon sover bra inatt. Jag skulle själv behöva en bra natt då jag också är lite halv kass...



Tar en liten lista på det.

När fick du reda på att du var gravid? 29 december 2010.

Hur fick du reda på att du var gravid? Gjorde ett test för att se om jag kunde dricka på nyår eller inte.
Ungefär när blev du gravid? I mitten på november nån gång.

Hur reagerade du? Blev glad såklart, det hade gått så fort sen vi slutade med preventivmedel.
Hur tog pappan det? Han blev glad.

Var graviditeten planerad? Japp.
Vilken vecka födde du i? 40+4

 

Bild från v. 37+3

 

Mådde du illa? Nope.

Hade du halsbränna? Ja, väldigt mycket. Missbrukade typ Novalucol.
Hade du ont av foglossning? Nej.
Hade du mycket vätska i kroppen? En del men inte så jag stördes av det.

Fick du några bristningar? Ja, tyvärr. Magen är inte så vacker men vad värt det är!

Fick du en hormonrand? Nej.
Var du extra känslig? Nej! Jag tyckte att jag var som vanligt, dock skojade folk om att jag sa/gjorde vissa saker pga hormoner...då blev jag irriterad för att det skyllde på det istället för att ta mig på allvar.

 

Kissade du ofta? Haha, ja typ hela tiden.
Hade du några gravidcravings? Inte mer än att jag vissa dagar ville ha mer salt.

Hur mycket gick du upp i vikt? 12 kg har jag för mig.

När kände du dom första sparkarna? Det minns jag inte.
När kände pappan dom första sparkarna? Minns inte det heller.
Sparkade hon mycket ? Ja! Hon var riktigt aktiv.

Fick ni en pojke eller flicka? En liten flicka.

Vad trodde du att det var? Jag var säker på att det var en flicka.

Vad trodde pappan att det var? Pojke.

Vad funderade ni på för namn? Vi hade mest pojknamn, tex. Felix men sen kom vi på Freja om det skulle bli en flicka.

Vad fick bebisen för namn? Freja.

 

 

Hur många ultraljud gjorde ni? 2.

När var bebisen beräknad? 28 augusti.

När födde du? 1 september.

Vart födde du? Mölndals sjukhus.

Vilka var med på förlossningen? Min fantastiska sambo.

Var du nervös inför förlossningen? Nej inte direkt...

Vad använde du för smärtlindring? Lustgas.

Hur lång tid tog det? 17 timmar från första värken ca 03.00.
Hur lång tid tog krystskedet? 20-30 minuter skulle jag tro.

Hur födde du? Vaginalt.


Mammas lilla tjej

Idag har min lilla sessa fått vaccination nummer två. Linda sa att lite sockerlösning kunde vara lite smärtlindrande så Freja fick lite både innan och efter sprutorna. Att det verkligen skulle ha effekt tvivlar jag på men hon tyckte det var gott och blev lite avledd från smärtan efteråt. Och duktig var hon, det är det inget snack om. Skek till lite grann men var fort glad och skrattade igen.
Sov i vagnen på vägen hem, fick lite mat vid ett - sov en timme och nu somnade hon igen. När hon vaknar sen ska jag ta tempen och se om hon inte ska få lite alvedon kanske...



Alla dessa smaker

Nu är jag på BVC så jag passar på att testa det här med tidsinställt inlägg. Hoppas det funkar så berättar jag om Frejas vaccination sen.



För ett litet tag sen, när jag hade köpt min lilla spritsare, bakade jag massa muffins. I olika smaker...

Inte så vackert men oj så gott!



Jag delade upp smeten i koppar och smaksatte alla olika.



Det blev två av varje smak och så spritsade jag med lite choklad-smörkräm. Och innan jag får till det ordentligt så får vi helt enkelt nöja oss med att de smakar bra :)



Passade även på att testa ett recept ur kakboken jag fick av Milla i födelsedagspresent.



Som sandwich kakor med smörkräm mellan, väldigt gott. Mer småkakor åt folket!

Jag köpte en fin liten kakburk i Ullared så nu har jag någonstans att förvara det lilla goda.

Väg och mät

Tack till underbara Jenna för den fina designen!


Inatt har Freja sovit i sitt rum. Det har gått jättebra och inte har hon vaknat mer eller gnällt mer än vanligt. Men det känns ju som det är mer bara för man måste gå så "långt" flera gånger under natten. När hon lär sig hitta nappen och ta den till munnen själv lär det bli bättre. Vi har köpt en luftmadrass som står uppblåst i hennes rum så man kan sova där om det blir för jobbigt.



Bilden är sen innan Freja föddes men förutom lite gosedjur på sängen är det såhär "sovhörnan" ser ut. Vi har även ställt in fotöljen så den står brevid sängen, bra för matning.



Idag, 10.30, är det dags för BVC. Det ska bli riktigt spännande att se hur mycket hon väger nu. Vaccination är det dags för också. Förra gången gick det jättebra och vår sköterska tog båda sprutorna själv istället som vissa som har med sig en person till oså tar dom båda samtidigt. Usch vad jag hade blivit stressad av det, konstigt att barnen skriker... Jag gillar henne, Linda, hon känns trygg.
Freja fick inte någon feber sist så man kan ju hoppas på samma tur nu. En gång har hon fått alvedon då hon verkligen var jätte ledsen, hon hade nog ont av tänderna, men jag vill helst inte ge massa sånt. Varken jag eller Ozcar är ju sånna som tar tabletter till höger och vänster, har jag ont i huvudet dricker jag vatten och väntar om det går över av sig själv. Självklart så om Freja får feber (typ 38-39 grader) så får hon alvedon men vi vill helst undvika det.



Prinstårta till min prins

Helgen har varit galet bra men mycket tröttsam.

Fredagen spenderade jag och Freja ensamna då pappan var iväg på bowling. Han vann och hade med sig två flaskor vin hem, alltid bra :)

Upp 04.00 på lördagen. Mata Freja, dricka kaffe och bli upphämtad 05.30. En tripp till Ullared och Gekås med svägerskorna.





Jag kom hem med 6 fulla kassar och några tusen mindre på kontot. Men det är så värt! Det blev thai/sushi buffé till lunch innan vi åkte hemåt. Thaien var bra, sushin inte så bra. Den måste vart gjord antingen på morgonen eller tillochmed dagen innan. Det var torrt och trist, även grönsakerna hade som en torr hinna över sig.
Det var en rikitigt lyckad dag iaf!



Idag fyller min fina karl år så igår hade vi kalas. Jag gjorde då min första riktiga tårta. Bottnarna gjorde jag på lördag-kvällen så de skulle hinna svalna ordentligt oså.



Ojämnheten i kanterna är bara charmig tycker jag ;P Så ni behöver ju inte klaga på det.
Bästa betyget "Den smakar som köpt". Yes!

Efter kalaset åkte mannen till gymmet och jag och Freja gick igenom hennes kläder. Plocka bort det som är litet och fram med det som passar (borde gjort det innan Ullared...), nu gäller bara att få ner grejerna till källaren.






Nu har Freja vaknat efter sin tupplur så jag får ta henne innan hon blir sur. Idag blir det nog en sväng till torget iaf, kanske öppna förskolan också.

Ha en bra dag!

The monday blues

Folk klagar på att det är måndag. Jag är tacksam över att jag och min underbara lilla familj får uppleva ännu en måndag tillsammans ♥

Imorgon...

...ska jag berätta om helgen. Och kanske kommer det även ut ett inlägg om min knäppa muffins-bakardag, det som lever får se.
Nu, efter kalas och massa tårta kryper jag ner under täcket brevid min fina karl.


Marilyn muggen

Uppe tidigt som satan. Dessutom en halv timma innan jag egentligen skulle upp för att ge Freja mat.
Nu är det kaffe som gäller innan Sofia dyker upp halv sex. Planer var att eventuellt gå ut ikväll, får se hur jag gör. Inatt kanske jag kan få sova hela natten, nu när Ozcar är ledig... Det är värt mycket.
Jag ska även städa och göra en tårta till imorgon, kanske bäst att stanna hemma ikväll då... Jaja som sagt vi får se.
Först och främst - shopping!


det är dethär jag kallar kärlek

image description




På Frejas namnsdag

Dagen blev inte jättebra. Bestämde mig för att gå bort till torget and so I did. Upp till Claes Ohlson och handlade lite, skulle sen ta hissen ner.
Nu är det så att det även går en rulltrappa ner men lite rädd som jag är vägrar jag att ta den med vagn och hissen (tycker jag) bör ju endast användas av folk som inte kan åka rulltrappa och då endast upp och ner från Claes O och inte ner till nedervåningen. Varför? Jo, av den enkla anledningen att mellan botten och mitten plan är det ett rullband, alltså kan alla, även folk med vagn eller rollatorer åka där. Men nej! Då är det tillochmed friska människor med fungerande ben som tar den jävla hissen och där står jag i 10 minuter och väntar snällt. Halvt gråtande av rädslan att eventuellt behöva ta rulltrappan med vagnen! Och då ska ni veta gott folk att jag är väldigt försiktig även ensam i rulltrappor.
Dagens ris till alla lata jävlar!


Hissen kom tillslut och jag fick handlat lite byxor och en body till Freja och varsin termosmugg till mig och Ozcar.
Bakslag nummer två.
Köpte två tidningar till mig själv på Press stop. På väg ut från torget kommer tårarna igen och jag ringer min fina mamma. - Tala om för mig att jag visst får köpa mig ett par tidningar! Och min mamma, alltid så fin gör klart för mig att hon minsann är impad över hur jag tagit på mig mamma-rollen och absolut är värd en tidning eller två. Hon som har betydligt viktigare saker att tänka på tar sig tid och energi att trösta lilla mig.
Dagens ros till min fantastiska mor!




Tupplur mellan 14-15.20, gött då även jag fick en timma på soffan. Nu, äpple med kanel och vanilj-kvarg, sen, hem till Frejas farmor och farfar.

all you need is love

God morgon!

-2,2 kg på en vecka! Inte illa pinkat alls! Duktiga jag!


Nu ammar jag inte längre. Det gör ganska ont, inte fysiskt men mest psykiskt. Men vad gör man när ungen bara spyr och hellre tar ersättningen... Bara att gilla läget helt enkelt. Kollade på bilder häromdagen och grät en skvätt när bilder på en bröst-gosande Freja kom upp. Men hon mår bra och jag mår bra så det är huvudsaken, dock har jag fått för mig att folk ska tycka att jag är en dålig mamma pga detta och jag satt och skämdes med flaskan på öppna förskolan i veckan. Men jag tror att jag är en ganska bra mamma så bara att försöka kasta de tankarna åt sidan.


Freja har kommit in på babysim så den 7 februari börjar vi, det ska bli jättekul. Igår var vi på Åby-badet igen, tänkte att det är bra att vänja henne lite. Denna gången fick hon komma under vattnet två gånger, första gången skrattade hon men andra gången var inte lika kul.
Efter badet blev det en lång tupplur (2 timmar! Hon har aldrig sovit så länge mitt på dagen) så jag passade på att städa och byta gardiner. Sen kom Emelie och David på besök, det har blivit lite varannan vecka nu.
Middag: rosépeppar kyckling med matvete.
Efterrätt: chokladpannacotta toppad med färsk mango och hallon.

Bingolotto. Efter tre tillfällen som vi har spelat vann David äntligen 100kr. Det var väl på tiden att nån av oss vann kan jag tycka.



Mina fina vänner försöker hjälpa mig hitta extra/sommarjobb, det uppskattar jag verkligen. Det är ju bara bra om jag kan jobba några kvällar i veckan nånstans...


Nu har jag precis ätit frukost. Var inte direkt sugen på nåt så det blev en Nutrilett och en banan. Självklart även två koppar kaffe, det är ju såå gott på morgonen. Snart ska även Freja få frukost. Det brukar bli en halv portion mild havregröt och en liten flaska (140ml) ersättning ungefär. Hon är så duktig på att äta och så intresserad. Hon får även en halv burk puré vid fem-tiden och det äter hon med god aptit.


I lördags kväll bakade jag föresten bröd. Två limpor blev det och den ena tog slut fort medans den andra fick ligga i frysen. Kul iaf men nästa gång ska jag lägga frön eller nåt i också.


Nej nu blir det bebisgos och sen frukost.

Update

I söndags flyttade min lilla kusin från Degerfors till Göteborg, eller ja - lilla och lilla, hon är ju 20. Vi har träffats ett par gånger och igår vart det en sväng på gymmet följt av lunch på Storseglet. Freja fick vara i barnpassningen och det gick jättebra, personalen var urgullig och Freja hade lekt snällt i babygymmet. Lunchen var god och det var trevligt att träffa gamla kollegor och chefen.



Idag var vi på öppna förskolan och sjöng och pratade med de andra barnen och mammorna. Jag fick ett recept på ett bröd som jag ska testa till helgen tänkte jag. Efter sångstund och lite kaffe gick vi hemåt efter ett snabbstopp på Hemköp, då var lill-tjejen för trött för att stanna kvar.



Nu hänger det tvätt i tvättstugan och vi försöker dra ut lite på läggningen. Inatt var hon uppe och pratade mellan 2 och 4, inte kul för Ozcar som skulle upp och jobba så det blir liite senare än sju ikväll.
Jag tycker att vi har fått in en galet bra rutin och hoppas verkligen vi kan hålla den så bra som möjligt. Blöjbyte, pyjamas, tvätta ansiktet och borsta "tänderna" strax innan sju, sen flaskan och så somnar hon själv i sängen, underbart! Hon är bra duktig vår lilla tjej.

Imorgon blir det en sväng till stan med Linn, får ju visa henne hur hon ska klara sig i storstan nu när hon börjar plugga på måndag. Kul för henne!

13 januari

Godmorgon!

Freja vaknar mellan fem och sex på morgonen plötsligt...tidigare sov hon till sju eller åtta så detta har blivit lite jobbigt. Men imorse, när hon började prata vid fem och inte ville somna om så tog jag faktiskt upp henne till min säng. Hon åt lite och somnade gott brevid mig och jag fick sova (oroligt men ändå) till kvart över åtta! Lyxigt!
Dagtid sover hon endast 30 minuter per tillfälle så jag hinner inte ens somna om jag försöker vila med henne så lite sovmorgon är verkligen uppskattat.

Inatt är vi ensamna men imorgon är det O´s natt så mamma får sova lite, gött. Känns lite fel då O trots allt går upp tidigt och jobbar varje dag men vi är ju faktiskt föräldrar båda två. Han föreslog även att han kan ta nån natt eller två i veckan för att avlasta mig.



Igår var vi på öppna förskolan vilket var suuuper skönt att komma ut och träffa lite vuxna människor och faktiskt prata med någon annan än Freja.
Idag blir det väl en runda i Ruddalen, kanske ska mami jogga lite idag också det kändes ju så galet skönt sist!



Jag har börjat söka jobb nu med. Sommarjobb för att vara exakt och förhoppningsvis med chans till att stanna kvar. Vet du nåt ställer som behöver personal så lämna gärna en kommentar ♥

Trötter

Nu var det längesen igen. Jag ursäktar mig inte, bara konstaterar.

Det har inte hänt så mycket tror jag. Gick ut för en promenad med vagnen igår, det slutade med att jag gick, joggade och gjorde utfall i alla uppförsbackar. Jag var sjukt nöjd med mig själv efteråt! Vikten är på väg ner så att börja jogga så smått gör det ju bara bättre och snabbare.

Idag var vi på Universeum med Emil och Hugo. Jag tyckte det var riktigt kul, det är mysigt att umgås med dom <3


Skickade precis iväg ett mail om sommarjobb. Ingen arbetsplast som aktivt söker folk vad jag vet men jag skickade ändå, hoppas han hör av sig.



Annars är jag rätt trött. Dag som natt är det ständig uppmärksamhet som det lilla fröknen kräver. Även om jag sover så liger jag ju på helspänn för att hon när som helst kan spotta ut nappen eller vilja ha mat. Ingen sovmorgon blir det heller för Freja ska ju självklart gå upp 06.30 varje dag. Men jag klagar inte. Trötthet är något jag var beredd på. Att knappt få sova var något jag räknade med innan vi valde att skaffa barn.


Nu Gränsbevakarna och sen Masterchef.

Puss

RSS 2.0