Gravidmassage

Efter en ledig dag igår bestående av massage och lite annat nödvändigt (+lite jobb såklart ;) kan inte låta bli) är jag nu redo för arbetsdagen.
Massagen var toppen. Väldigt lätt men ändå inte så det bara kändes som smekningar, skönt. Dit går jag tillbaka. Det var hål i bänken för både ansikte (som vanligt), bröst och mage. När jag låg där på mage undrade nog ungen vad jag höll på med för den sparkade för fullt. Nu har den dessutom hittat blåsan så toabesöken blir tätare ju mer den sparkar :)

Det jag ser fram emot nu är att gå och fixa naglarna så fort lovet börjar och sen bara ta det lugnt, fixa det sista hemma innan bebisen kommer och försöka njuta av sommaren.


Hittills denna vecka har känslo-höjdpunkten varit när Ozcar kom ut och sa "Du måste se ett kort på ...... bebis!" . Glädjen blandat med lite bus i blicken fick mig alldeles varm. Blir han så glad av ett sött litet busfrö som vi inte ens känner så kan jag bara tänka mig hur vi kommer få det. Det kändes bra ♥


Helgen i korthet

Efter senaste besöket hos barnmorskan har jag nu fått i uppgift att skriva upp vad som oroar mig. Jag är så rädd för förlossningen... Egentligen borde jag inte oroa mig men jag kan inte låta bli och tyvärr är jag en av dom som ständigt stressar upp mig själv med jobbiga och hemska tankar. Bara en sån enkel sak som att Ozcar inte hört av sig under arbetsdagen (eller svarat i telefon) gör mig super nervös. Jag tänker ionte att han kanske har fullt upp utan då VET jag att något har hänt tex att han har krockat eller skadat sig på annat sätt. Hur fan kommer den rädslan och oron funka som mamma...? Är rädd att jag kommer bli en sån överbeskyddande, super försiktig mamma som jag vet att jag verkligen inte vill bli.

Hur som helst så åkte ju Ozcar till Prag i torsdags med jobb-gubbarna och kommer hem i eftermiddag. Gissa om jag har saknat honom! Även om det kan vara skönt att vara ensam så är det trots allt bäst att ha nån att gosa med på kvällen.

I fredags var jag super trött efter jobbet så det blev en 2 timmars tupplur och sen sängen för att istället vara effektiv och bra på lördagen. Jag fick satt upp tavlor i sovrummet, städat, tvättat och bytt lakan. Finaste Therese kom hit också och vi hade det väldigt mysigt, det blev pizza till middag och rabarberpaj med vaniljvisp till efterrätt. Plus lite chips och film...
Vi såg på Dumplings. En film om en kvinna som i sin jakt på evig ungdom äter dumplings fyllda med något konstigt tillrett av en gammal gynekolog. Man fattar ganska snabbt att köttet hon använder är foster, något som borde få vem som helst att må illa.



Det är konstigt hur avtrubbad jag känner mig egentligen, reagerade inte ens på det döda fostret hon skar upp med sin köttyxa. På nåt sätt var det som att så fort jag insåg vad dumplingsen innehöll så accepterade jag det bara, varför?? För känslorna är i obalans... Inget känns som det bör och jag reagerar inte alls som jag hade gjort för ett år sen.
Sen började vi kolla på Salo, en film som jag såg för längesen och aldrig mer hade tänkt se. Men sen kom Viktor för att hämta sin fru så hon fick låna med sig den istället, lika bra det. Jag minna att jag fick blunda eller titta bort vid flera tillfällen när jag såg den första gången. Det är en riktigt sjuk film!



Idag ska jag vika tvätten, plocka bort disken sen igår och komma på något att laga till middag. Nåt gott för han ju få mannen när han kommer hem efter en hård helg.


Mysmage

Ja... Som sagt är spjälsängen monterad och bäddad redan. I torsdags åkte vi till IKEA efter jobbet. 15.20 åkte vi hemifrån. Köpte köksbord och stolar och lite annat småplock sen hem för att tvätta 17.00. När tvätten sedan var hängd vid sex-tiden åkte vi ut till IKEA igen, denna gången för att köpa byrå. Hemma innan 20.00 och hämtade tvätten.
En väldigt aktiv eftermiddag kan jag ju säga. Bordet, två stolar och byrån satte Ozcar ihop den kvällen och vi båda somnade gott sen.

Igår kom min fina mamma och bror och hälsade på. Mamma hjälpte mig att tvätta fönster och städa lite medans jag vek ner massa baby kläder i byrån. Wille spelade GTA :) Och så blev det pizza, jag testade en ny, Taco pizza, som var väldigt god och personalen på pizzerian var ju hur go som helst. Ruddalens pizzeria, för er som undrar :P


Annars har det varit en toppen vecka. Vi har haft baguett-beställningar på jobbet så jag har börjat tidigare och stått med Martin i köket. Det var mysigt och det känns så bra att få en stund i lugn och ro att tjöta och bara vara. Vi har pratat om allt från skumma ex till förlossning och tonårs-barn.


Imorse låg jag på rygg en stund och bara mös innan jag gick upp. Höll händerna på magen och jag kände massa sparkar. Nu när jag vet att det känns även utanför så blir det nog att ropa på Ozcar så fort nåt rör sig...

Idag ska vi ha en "vi-dag". Lite saker måste göras som att montera ihop de sista stolarna och slänga skräp och jag skulle gärna vilja åka och köpa träd till balkongen. Annars kanske bara hemma-mys eller bio. Blir det bio så blir det iaf antingen Thor, som verkar hur bra som helst eller nya Fast and the furious filmen - love Vin Diesel.


No ork

Igår vart det en mysig kvällspromenad i Ruddalen samt lite djur-tittning, såg två små ormar som såg så söta ut sååå :) bland annat...
Skrev massor igår men det var nåt fel så det gick inte att publisera vilket var väldigt irriterande. Speciellt nu då jag egentligen inte har nån jättelust att blogga.

Vi åkte bort till Återbruket förut men dom hade ju såklart inte öppet på måndagar, typiskt!

Nu vill jag bara vila en stund innan det är dags för En unge i minuten....


Vår lilla drake sparkar mycket och hårt, det är en riktigt livlig liten krabat som gömmer sig inom mig ♥. Magen växer och saker börjar bli mer och mer svåra att utföra.
Igår satte Ozcar iaf ihop spjälsängen så den är redan bäddad och klar :) Det gåller ju att börja tidigt eller vadå, haha!

Good night!


Kalasdag

Den blivande pappan ligger och sover. Han har jobbat natt, duktiga han. Tänkte skämma bort honom med pannkakor eller omelett när han vaknar.

Idag blir det dubbelkalas vid tre. Kombinerat 10-års och 26-års kalas, det ska bli kul. Presenterna är redan köpta, skönt att inte vara ute i sista minuten med det som vi normalt sett är.

Idag ska det bli varm och skönt i Göteborg och jag börjar bli mer och mer sugen på en mamma-tunika som jag har sett på H&M. Men jag känner att det kanske är lite tidigt för mamma kläder för magen är ju inte sååå stor än men ändå...tunikan är väldigt söt. Kanske köpa den och ha den på kalaset idag??


God morgon!

Börjar dagen med en kopp kaffe, blutsaft och nyhetsmorgon. Kl halv nio är det dags för jobb så slappa till max blir det fram till dess.

Det ska bli skönt med mötet idag, gött att få svar på sina frågor och komma fram till något bra.

Inatt ska Ozcar jobba så jag ska ha en myskväll för mig själv. Ta en riktigt lååång dusch och bara ta hand om mig, kanske köpa lite cashewnötter eller nåt annat gott att smaska på.


Östra och ny design

Jag jobbade på som vanligt idag ända tills jag fick ont i magen, en tryckande värk. Jag hade varit orolig redan innan då jag inte känt några rörelser sen tidigt igår eftermiddag och det har varit mycket på kvällarna tidigare. Så, en kollega sa till mig att ringa barnmorskan, vilket jag gjorde. Hon tyckte jag skulle ringa till Östra och om jag inte fick tag i dom skulle jag åka upp. Gissa om nervositeten steg när jag inte fick nåt svar på telefon. Det blev att snabbt ringa in Therese och bege mig mot sjukan, fina Ozcar kom och körde mig.
Jag kom in väldigt fort till en barnmorska och hon tyckte det var konstigt att jag inte hört av mig innan jag kom men hur fan skulle jag kunna göra det när de inte har nån telefontid mellan 10.00-13.15 och jag försökte nå dom 12.00???? Jaja skit samma.
Blodtrycket togs - perfekt. Urinprov - allt negativt. Barnets hjärtljud - prima. Vad kan det då vara??
Jo, barnmorskan tror att det är magkatarr och sa till mig att köpa receptfria tabletter på Apoteket och sen var det bara att åka hemåt igen.
Tänk vad man oroar sig i onödan ibland... Och gällande rörelserna så kan det bero på en sån enkel sak som att den istället sparkar inåt mot ryggen. Vilken lättnad iaf, så åter till jobbet imorgon.

Viktoria som är vår personalchef ringde och var orolig för mig, söta. Det kändes bra och hon är såå go. Vi ska ha ett litet möte imorgon och prata igenom allt. Kommer jag orka terminen ut? Kollade upp hur det är med graviditetspenning och det kan man inte få fören tidigast 60 dagar innan beräknad förlossning så om jag inte skulle palla att jobba måste jag då antingen sjukskriva mig eller säga upp mig om jag har fattat rätt. Bra att dom har det systemet men synd för dom vars kroppar kanske inte riktigt orkar. Kanske skulle jag be om omplacering? Eller lättare arbetsuppgifter?? Vi får väl se vad som sägs imorgon...


By the way så tycker jag att bloggen nu ser ut som en riktig blogg, jättefin! Tack till super snälla Jenna ( gumsalumsa.blogg.se ) som fixat för mig!
Kanske skulle lära mig hur man länkar folk :P Haha!


Idag tänkte jag göra fläskfilé i tomat/basilika sås med band-spenat-pasta, kommer nog bli supergott! Och så lite smulad ost över det. Mumsigt!


Sparka på pappa

Det har varit en jobbig vecka med sjuka kollegor och dåligt med vikarier än så länge. Det har ju löst sig men det är så jobbigt att inte veta från dag till dag om jag kommer behöva stå ensam. Och stackars diskaren som vart ensam i två av tre dagar, det är tungt som fan att ta allt det själv. Jag har försökt hjälpa honom men tiden räcker inte till och med tanke på graviditeten så bör jag inte stressa runt och hålla på som jag gör.
Igår jobbade fina Carolina med mig och det var ju helt kanon, goare tjej får man leta efter. Och idag kom en ny tjej som normalt sett jobbar på Burger King, hon var också grym. Vilket initiativtagande och vilja att arbeta, I LIKE!


Lilla draken rör sig som aldrig förr och igår kväll kunde till och med Ozcar känna en svag spark. Det var så kul att han också fick känna något. Jag är lite försiktig med att berätta hur mycket den sparkar och håller på just pga att han inte kan vara med på det på samma sätt så det var extra kul att han kände lite.

Igår åkte vi till Ullared och handlade massor. Vi har fått ärva en del av Ozcars syskon så vi köpte det sista kan man säga. Kudde, täcke, lakan, skötväska, skötbädd, tvättlappar :P, baby olja och lite annat smått och gott... Till och med nappar plockade jag på mig :). Det känns bra att vi blir klara med allt i god tid. Jag vet ju inte hur mycket jag kommer orka sen, jag kanske blir värsta valrossen som knappt orkar gå och handla liksom. Skönt att slippa tänka på allt sen...plus det faktum att vi nu har gott om tid på oss att komplettera om vi har missat att köpa något. Kläder kommer vi nog inte behöva köpa på tre år iaf, haha, men jag lär köpa lite fint ändå - kan inte låta bli.  


Nu blire snart duschen och sen är det läggdags ... Skönt!

God morgon

Planen för gårdagen var att åka till tippen med massa grejjer för att sen handla, grilla och åka in till stan.

Det mesta gick ju som det skulle iaf :) Vi hade en mysig grillning på gården och killarna fick flytta bordet några gånger för att jaga solen. Efter ca 2 timmar grillande gick vi in och åt jordgubbar med glass som Emelie och David hade köpt med sig, väldigt gott. Sen fastnade vi här... Ingen cortege för oss utan vi nöjde oss med att kolla på Dirty Sanchez dvd:n, fy fan vilka sjuka människor säger jag bara.

Satte på "På smällen" efteråt och efter kanske halva filmen gick jag in och la mig. Lite trevligare än att ligga och snarka på soffan :)


Idag ska vi till tippen igen, ska slänga ett vitrinskåp som vi missade igår. Oså vill jag åka till Återbruket vid Alelyckan. Det är som en second hand affär men ligger brevid tippen typ ... Hoppas vi kan ta det idag, jag vill ju kolla efter en byrå.


Vårt bröd tog slut igår så vi kunde ju inte ens bjuda Emelie och David på en nattamacka... :( Så jag ska nog slänga på mig lite kläder och gå ner till Lidl där det finns ett litet bageri och köpa nåt gott till frukost. Ozcar sover ju fortfarande och det kan ju vara gott att få äta när han vaknar.



RSS 2.0