Hemma igen

Som sagt så åkte vi till Danmark tidigt i onsdags morse. Hittade en väldigt fin camping där vi fick tag på en plats för våra tält, vårt 2 manna och Emelie och Davids 4 manna gjorde sig väldigt bra ihop bland alla husvagnar. Efter uppställning av tält och uppblåsning av madrasserna åkte vi till Fårup Sommarland .
Kom dessutom underfunn med att min rädsla för att vara torr och tråkig översteg min rädsla för karuseller. Lite småpanik i kön men annars väldigt roligt. Åkte till och med upp och ner :) SHIT!
Efter en heldag på sommarlandet med en jättegod grillbuffé handlade vi lite gott och åkte tillbaka till campingen. Pojkarna hittade 1 liters öl och Emelie introducerade en väldigt god cider, så vi satt i deras tält och drack lite o tjötade.
Sov rätt på marken för luftmadrassen hade släppt ut luften redan under dagen, orka pumpa :P Vaknade hyfsat tidigt och efter ett tag köpte vi nybakt bröd i campingens affär. Efter frukost och nedpackning av tälten åkte vi till Hirtshals där dom har ett mega akvarie. Stört skumma fiskar som hette Klumpfisk var nog dagens höjdpunkt, kunde tyvärr inte få några bra bilder... Jäkligt synd. Åt lunch/middag på en mysig restaurang med supergod mat!
Åkte upp till Skagen för att se där haven möts. Ganska mäktigt men med regn i kylan var det ingen jag ville stanna längre och titta på. Tog ett par kort så vi får väl se hur dom ser ut.
Promenad genom spökstaden Fredrikshamn och en dricka på en Irländsk pub.

Tillbaka på båten mådde jag svin illa. Satt bara och försökte fokusera på andningen och funderade en stund på om jag skulle sätta mig på dass och vänta. Ozcar köpte armband till mig som tydligen ska hjälpa mot sjösjuka, fick även saltlakris och spypåsar :P Lakrisen ska tydligen hjälpa också... Ja, så där satt jag iaf hela båtresan och försökte fokusera blicken på en glass-reklamskylt. Men det gick bra :) I did good !


Skönt att komma hem iaf, sova i sängen var underbart.

Denmark

Föreläsning om "Företagskontakter" på Folkuniversitetet imorse. Inget jag inte redan visste. Hur tar man kontakt med företag? Mail, telefon, besök, intresseanmälan eller bara gammalt hederligt CV med personligt brev. Svårt liksom... Har du ett nätverk?? Självklart, alla jag känner är mitt nätverk. Även dom som känner dom jag känner osv osv, om man bara vill och vågar säga att man söker jobb och be om tips eller hjälp så blir det ju kanon.
Hemskt med föreläsningar där man inte lär sig nåt.


Idag körde vi rygg på gymmet, det var riktigt skönt. Efter det växlade vi pengar på Forex samt sålde våra gamla förlovningsringar på Hedens guld.


Tidigt imorgon åker vi med Emelie och David till Danmark. Fårups sommarland ska vi till. Stannar en natt och ska nog åka upp till Skagen under torsdagen innan vi åker hem. Jag kommer inte fatta vad nån där säger, är super kass på danska :P

.

Klockan nio imorse var jag på ett infomöte om förstärkt jobbcoachning på Folkunivetsitetet. Det verkar helt ok, vissa obligatoriska föreläsningar och några frivilliga som man ska se till att gå på då. 6 veckor pågår detta program och jag hoppas innerligt på att få ett riktigt jobb snart. En kille på mötet var riktigt respektlös och tyckte bara att det var onödigt och dumt att vara där, tyckte så synd om damen som höll i mötet. När vi var klara kom en tjej instormande och verkade bara påtänd, avbröt hela tiden och var allmänt stirrig och jobbig. Hoppas jag slipper henne... Samma tjej var på det senaste mötet på arbetsförmedlingen och satt då och viskade med en vän längst bak i rummet, idag hade hon också en vän med sig. Jobbigt att inte kunna vara själv.
Imorgon ska jag gå på en föreläsning som håller på mellan nio och elva. Trodde jag skulle få sova lite denna veckan men men jag får helt enkelt vänta till Kreta.

Och på tal om Kreta så skulle jag tydligen träffa min nya jobbcoach på måndag men eftersom vi åker på lördag så går ju inte det vilket jag sa till tanten. Då talade hon om för mig att man inte får åka utomlands när man är arbetslös...?! Inte utan godkännande från arbetsförmedlingen iaf. Så jäkla skumt tyckte jag så det första jag fick göra när jag kom hem var ju att ringa arb. förm. och prata med en tant där. Det löste ju sig men tänk om jag vart tvungen att skriva ut mig och förlora min ersättning pga det...stöört!


Mötte Louise och Triton på torget vid elva och har vart med dom sen dess. Åt glass och drack kaffe på Adams cafe (tror jag det hette) och det var super mysigt och fint där, i really like! Ska lätt söka jobb där! Flummade runt i alla butiker typ och avslutade med ännu en kaffe på Adams. Det har vart en underbar dag med min underbara Louise <3


Det verkar som vi ska åka och hälsa på Ozcars bror och familj sen. Dom kom hem från USA inatt efter en månad så det ska bli kul att träffa dom.

Mys middag

I förmiddags bokade vi en resa till Kreta vi åker på lördag och är borta 1 vecka med all inclusive. Gött som fan! Vi förtjänar det som fan.


Middag på Lilla Tavernan med pappa, Petra och barnen. Väldigt god mat och underbart sällskap som föjldes av kaffe hemma hos dom. Lisa fixade mitt hår skit fint, såg änna ut som dreads. Hon är ju grym! Och jag gjorde en fläta med röda band i hennes hår. En helt underbart mysig kväll har jag haft iaf :)


Nu kollar vi på Constantine och hör grannarna under spala kubb på utsidan. Nån är nog kanadensare... "Kanadensare kan inte kasta, dom kan inte ens spela hockey" är bara lite av det jag hört :) Glada är dom iaf och verkar ta kubben på stort allvar!

Dam dam daam

Ja, ni som redan läst det senaste inlägget tror väl att jag är helt puckad. Att resa dagen innan mötet för arbetsförmedlingen...? Jag trodde såklart att mötet var måndagen efter den som kommer, snurr snurr...


Är så trött och sleten i kroppen, ont i varenda led och muskel. Har köpt en pizza som ska in i ugnen och efter maten blire ett skönt varmt bad för att försöka få kroppen att må bra igen.

Imon ska jag förhoppningsvis träffa fina Louise och sen blir det middag med pappa och familj, ska bli såååå mysigt!!!

Resa

Äter nudlar och kollar på Family Guy, spännande va??!


Fick ett brev om att jag ska på "Förstärkt jobbcoachning" måndag den 26 juli. Lite jobbig dag med tanke på att jag och Ozcar tänkt ta en restresa. Kan inte avboka sånna möten för då får jag ingen ersättning från a-kassan... Försöka få en resa på lördag eller söndag kanske??

Update

Blev lite alkohol i fredags, fick skjuts hem av Johanna och Emelie som nu har åkt till Turkiet - härligt, lovade dom ananaspaj nån gång när dom kommit hem :) Den är ju såå god!

Var väldigt uttråkad igår men Ozcar var inte lika fit som mig så det blev att ligga på soffan typ hela dagen innan vi tillslut hälsade på min far. Har lovat mig själv att spendera mer tid med dom, mina fina.

Annars är allt lika tråkigt som vanligt. Idag blir det en sväng till gymmet, måste komma i någorlunda form nu innan planerna för augusti slår in, haha. Hälsa på hos mamma också förhoppningsvis och höra om deras Skagen-helg, kanske kommer Wille hem också så får jag veta hur hans vecka har varit. Är så nyfiken!

Och nu, precis som varje morgon - kaffe och nyhetsmorgon.

<3

Blää

Snobben blev hämtad i tisdags kväll, fy vad tomt det är nu. Ingen som hoppar runt och är överlycklig när man kommer hem eller som följer efter överallt. Usch för tomheten! Vi hade iaf en bra vecka, goa promenader och mycket mys.


Jag berättade ju för ett tag sen om en bok jag börjat läsa, "Äntligen icke-rökare". Jag har ännu inte läst klart den. Vet inte om det beror på en viss rädsla att sluta röka eller vad det är men jag har iaf inte läst ut den. Författaren rekomenderar att man slutar röka när man läst klart. Jag tänker på att sluta varje dag men sen blir det att jag tänker "sista morgon ciggen" eller "imon är en bra dag" oså blir det aldrig av. Att man är så rädd för att inte röka. Helt sjukt. Det blir ju en sån social grej om alla ens vänner röker men samtidigt så skäms jag om jag är ute själv och röker. På busshållplatser m.m. Det ser skabbigt ut, luktar apa och tar så mycket tid. Tänk att jag skulle kunna slippa känna mig ständigt förkyld och bli av med slemklumpen i halsen som varit där i många många år.
Minns inte om jag var 12 eller 13 år när jag började men jag har iaf rökt i snart 10 år. Tänk er, 10 år! Helt sjukt... Jaja, det är väl bara att bestämma sig, jag vet ju att jag klarar mig utan ciggen men vill jag tillräckligt mycket?


 

Kolla vad äckligt!!!

GE MIG!

Har hittat en mobil som jag vill ha!!
Nokia E71




Inredning

Inger kom och lämnade Snobben vid fem igår. Jag hade honom i koppel tills vi kom innanför altandörren, tog av mig skorna och ställde undan hans packning. Snobben nosade runt lite både inne och på altanen men kom in så fort jag ropade. Vad bra tänkte jag...eller inte. Helt plötsligt såg jag en vit svans försvinna, jag sprang efter fort som fan i bara strumporna. Som tur var kom jag ikapp och fick tag på honom på parkeringen, han ville väl följa med sin mamma, och bar hem honom. Usch vad rädd jag var! Har nu ett trevligt blåmärke och svullen lilltå som minne :)

En lång mysig promenad i skogen i förmiddags och sen fick han vara ensam några timmar. Det var en riktigt glad hund som mötte mig när jag kom hem, han hoppade och gnydde för fullt och vi gick ut en sväng i eftermiddagssolen - skönt!


Jag har kollat en del på Design - Simon och Thomas och jag får sån inspiration. Vill ta ner hyllorna i vardagsrummet, spackla igen hålen och måla om. Kanske vitt som nu eller någon annan färg. Kanske sätta upp tvn på väggen och köpa snygga hyllor att ha under. En taklampa i typ "korg" eller kanske lite spottar..? Mer grönt, lite liv och blommor. Mattor till kök och sovrum. Men, lika bra att lägga ner alla tankar på ett fint hem. Det ser ju okey ut som det är och motivationen försvinner när vissa andra bara tycker det är för mycket jobb och onödigt... Förlåt för att jag vill ha det fint.

På fredag ska iaf jag och mamma till Återbruket. Det är en second-hand affär där dom har allt. Ska bli kul!

Snobben

Usch! Gårdagen bestod av hemsk mensvärk och spya, kramade toaletten läänge. Men nu är det bra, konstigt hur sånt kan gå över så fort.

I eftermiddag kommer Snobben, en hund som jag ska passa i en vecka. Ska bli jättemysigt men många promenader och kanske åker vi och badar också :)

En sväng till torget sen för att hämta ut mina p-piller annars en ganska slapp dag. Vill städa bara innan dom kommer och lämnar Snobben...

En dag i solen

Spenderade hela lördagen i Fiskebäck med Therese och hennes kille. Träffade Matilda och tjötade lite, väldigt trevlig tjej måste jag säga.

På kvällen kom mamma och Dennis och hämtade mig, åkte hem till Älvängen och grillade. Satt på uteplatsen och drack vin läänge, jättemysigt. Sov på soffan som vanligt men det blev tyvärr inte så mycket sömn, höll på att brinna upp och vaknade flera gånger. Tror kanske att det beror på för mycket värme och för lite vatten under dagen som gjorde min kroppstemperatur så hög.
Igår vart det slappt, hjälpte mamma lite att hålla sladden (haha) när hon klippte gräset, vi åt paj och jag fick lite massage. Det gjorde så sjukt ont men det var det värt, hon fick änna lossa bindväven från musklerna så det kändes som hon nöp mig. Tänkte att jag ska försöka ha råd att gå på massage iaf en gång i månaden, det behövs.

Nu är det kaffe och jobbsök som gäller, trist men jag vill ha ett jobb så det måste göras.



RSS 2.0