Grattis fantastiska farfar!

Lite snopet blev det allt i onsdags när jag kom till jobbet. Jag var där en timma innan jag skulle börja för att lära mig köra truck och när jag sedan ringde M för att fråga vad som skulle göras sa han "Skulle du jobba idag? Det har jag missat..." Så ja, det fanns inget att göra och jag fick lifta hem med svärfar.
Jag skulle egentligen jobba hela veckan men fick då plötsligt två lediga dagar och vad gör man då...? Jo man börjar handslipa en tripp trapp stol med finkorningt sandpapper, man tvättar och grejjar lite. O fick hjälpa mig och tillslut blev det inköp av en slipmaskin för att det skulla hända något. Grundfärg och fin färg köptes också. Frejas stol kommer bli såå fin!
 
Dag två av ledigheten vart det slipning, besök hos farmor och grillning med svåger och familj. Lite Canasta på det också, såklart!
Farfar ♥ gick bort på onsdag förra veckan så nu har farmor haft min faster hos sig för hjälp med samtal och packning eftersom hon ska flytta snart också, mitt uppe i allt. Det var härligt att åka och hälsa på.
 
Idag skulle farfar fyllt 81 år, grattis underbara du!
 
 

Midsommar

Veckan har varit full av jobb och annat kul, kommande vecka blir bara jobb.
Det är roligt och jag är glad att Ozcar är hemma och pappaledig nu så jag kan jobba lite extra. Pengar till körkortet - ajjemen!

Igår åkte vi till sommarstugan i Borås. Vi grillade och hade allmänt trevligt med utelek och UNO. Natten var dock inte lika trevlig. Freja var varm och jätteledsen så efter många försök och mycket gos åkte vi hem vid tre-tiden inatt. Väl hemma tog vi tempen på sessan 39,nåt. Alvedon och sängen fick det bli för prinsessan och hon sov gott ett par timmar.

Sen har hon vart tröt och slö hela dagen, vi med för den delen. Ändå har vi fått handlat och promenerat och pappan hann med en sväng på gymmet. Freja har sovit mycket, skönt för henne.
Innan läggning nu hade hon 38 och nåt, hoppas hon är bättre imon. Det är inte kul att hon är sjuk stackarn!

God natt min skatt

Nu ska Freja nana för natten. Vi ska snart äta middag och ha lite vuxenmys. Efter maten blir det tårta och en trevlig surprise för min karl :) Hoppas han blir glad!

Droger..?

När fem killar, 14-17(?) år, försöker sälja en platt tv på pantbanken ringer varningsklockorna. Tur att de verkade gå därifrån med tvn och inte pengar. "400 för en tv som kostar 2600?! Det räcker ju inte ens en vecka" hörde jag när jag gick förbi. Vad fan händer med världen?!


Detta är en rubrik

Imorse när Freja vaknade runt halv sex fick hon lite välling och somnade om istället för att gå upp direkt. Det var skönt att få sova vidare till halv åtta. Och först vid halv ett somnade hon för sin tupplur i vagnen. Jag ska nog börja göra så att hon får välling på morgonen och får somna om för då blir det bara en tupplur på dagen istället för två.

24 september är det dags för dagis. Jag känner att det kan vara bra att vänja in henne i de rutiner dom har där så det kanske blir lättare för henne att det är samma hemma och på dagis. Jag tänkte att jag ska höra av mig till dagis och se om det är något speciellt att tänka på inför inskolningen oså. För övrigt kommer det säkert gå jättebra för Freja älskar att vara med andra barn.



Idag har jag och reja varit på kusin Max skolavslutning. Det var sång och dans och riktigt trevligt. Freja var super snäll och skötte sig kanon bra i kyrkan. Fick sitta på golvet och leka och blev överlycklig när folk applåderade, oj vad glad hon blev.

Efteråt gick vi till mitt gamla jobb, Torslanda Cykel, och hälsade på. Det blev lite kaffe och härligt tjöt som man verkligen saknar ibland. Skulle egentligen stannat på Hemköp på vägen hem men när Freja somnade i vagnen ville jag få hem henne till sängen istället så nu ligger hon och vilar. Det blev iaf ett snabb stopp på konditoriet och fick köpt en mini prinsesstårta. Idag är det en speciell dag förstår ni...
När hon vaknar sen så blir det lite käk och sen måste vi till Hemköp så vi får nån middag.

Stolthet och sjukdom

När det väl slår en att någon i ens närhet faktiskt är riktigt sjuk eller rent av döende så har man det hela tiden i huvudet. Inte det at han blev sjuk nyligen men jag har nog bara inte förstått, eller tillåtit mig själv att bli ledsen. Jag måste ju vara stark och duktig som mamma, inte kan jag börja gråta framför Freja, eller på jobbet. Nu kommer det på kvällarna, när jag är ensam, istället.
Härom kvällen var jag hos en vårdtagare och hans son var där. Vårdtagaren spelade dragspel och sonen filmade med mobilen, jag tänkte att han filmade för att ha något att minnas och visa sina barn och barnbarn när mannen gått bort. Jag började nästan gråta, ursäktade mig och gick därifrån. Funderade på vad jag har att minnas, egentligen. Jag älskar honom!



Imorgon fyller min bror 17 år. Han har dessutom VG och MVG i alla ämnen och detta ska firas med middag på Texas Longhorn - sååå gott! Jag är så glad och så stolt över honom som har kämpat så bra och fått sitt liv i rätt spår igen.

Idag har vi vart på torget med Petra och Idun. Freja fick en liten leksak till vagnen och en spann med spade, boll och lite annat - ska bli kul att leka i sandlådan. Köpte med mig en bananbakelse hem till Ozcar och till mig själv en body butter från Body Shop, Chocomania - mmm som att dränka sig i choklad! Luktar sååå gott!

Från ovan

Som en blixt från ovan insåg jag just hur sjuk du är. Att du kanske inte upplever din nästa födelsedag. Jag älskar dig!


Skit, rent ut sagt

Nu är jag inne i en sjukt jobbigt period. Jag är galet trött och känner mig mer eller mindre ledsen hela tiden, inget är bra. Igår, efter en dag av gnäll från lill fröken, ringde jag Ozcar och grät när jag frågade när han skulle komma från jobbet.
Själv jobbar jag en hel del och mer har jag bokat upp mig på endast för att ställa upp. Jag skulle absolut kunna nöja mig med jobbet på hemtjänsten men några extra tusen per månar är klart gött när jag sparar till körkortet. Frågan är bara hur mycket jag ska orka med och hur mycket jag kan jobba och ändå må bra. Jag älskar att jobba, jag trivs med det men jag vill vara med min familj. Jag vet ingen som jobbat så mycket som jag gör med en 9 månaders bebis hemma... Ingen. Varför har jag valt detta då? För att ställa upp för jag vet att jag behövs på det ena stället och för att jag vill på det andra (jag har ju två jobb). Så hur hittar man balansen och hur mycket behöver man vara ledig? Jag är ledig varannan torsdag, varannan måndag och varannan helg. Det är hoppigt och jag vet inte riktigt om jag vill. Det känns som jag vill och bör lägga mer tid och energi på mig själv, min familj och på att bli det bästa jag kan bli, både som sambo, mamma och anställd.
Kanske utbilda mig till undersköterska så jag utvecklas och får lära mig massa nytt. Det vill jag, men när ska jag ha tid med det?


Skit samma! Jag var ledig i torsdags sist och ikväll (haft planeringsdag idag så kan ju inte räknas som ledigt ändå) sen jobbar jag onsdag och torsdag innan jag har tre dagar ledigt, skönt. Ikväll är Ozcar ute med jobbet och Freja har jag redan lagt. Tror det blir lite glass och tillochmed en Bacardi skulle jag tro, det blir gott. Dessutom är det sista avsnittet av Desperate ikväll och eftersom jag jobbat varje tisdag i ca 2-3 månader så ska det bli riktigt spännande att se vad som hänt/händer. Känner jag mig själv rätt så blir det väl att jag sitter och grinar innan kvällen är slut också.

9 månader

Idag blir vår lilla prinsessa 9 månader. Fy vad tiden bara springer iväg! För hela 9 månader sen (ikväll) låg hon på min mage, kladdig och gnällig för första gången. Första gången jag såg min lilla tjej, 20.04.

Älskade lilla barn, jag hoppas du känner all den kärlek vi öser över dig. Jag hoppas du ser stoltheten i våra ögon. Jag tror jag talar för både mig själv och din pappa när jag säger att vi aldrig kunde älskat nån som vi älskar dig!
Älskade lilla barn, du är det vackraste jag vet!





Regnet kommer nog snart men det hindrar inte oss. Med regnskydd på vagnen och bra kläder på mamman blir det en promenad till Öppna förskolan. Idag ska det vara gosedjursmys och vi kommer sjunga sånger om barnens gosedjur på sångstunden. Förhoppningsvis dyker även Kevin, Idun och Nova upp annars får vi helt enkelt nöja oss med alla de andra barnen :) Jag skulle inte tänka mig att inte gå till öf, Freja verkar trivas så bra där och hon älskar de andra barnen. Sen är det också väldigt trevligt för mamma att inte bara vara hemma hela tiden, jag hade blivit galen om jag inte gick ut och träffade folk - och shoppa kan vi ju inte göra varje dag... Eller?

RSS 2.0