Inskolning

Igår var jag och Freja på inskolningsmöte på förskolan och idag var första "riktiga" inskolningsdagen. Vi var ute på gården och jag satt till en början med i sandlådan innan fröken sa att jag kunde sätta mig en bit bort. Freja grejade i sandlådan, promenerade runt gården, "cyklade", gungade och åkte lite vagn. Hon hann med mycket på 30 minuter... Ett par gånger tittade hon på mig men inga sura miner inte. Hon är så duktig och jag är så glad att det ,än så länge, går så bra. Hon verkar trivas med fröken, om än lite blyg i början, och hon älskar ju andra barn. Måste dock erkänna att det kändes lite jobbigt och det brännde lite bakom ögonlocken... Vår lilla tjej har blivit så stor.
 
 
 
Nu vilar Freja och jag har bullar i ugnen. Jobbar min sista kväll på hemtjänsten på torsdag och tänkte bjuda på lite kanelbullar då :)

Snabbis

Jag och Freja leker på hennes rum


....

När känslorna inte kommer överens med viljan...

Hälsporre

I onsdags fick jag plötsligt sjukt ont i hälen och har nu gått på tå och på sidan av foten i två dagar pga värken. Ringde vårdcentralen och fick en tid 8.15 imorse. Vaknade halv 8 så jag och Freja fick skynda oss och vänta ett tag med frukosten. Efter lite frågor och klämmande på hälen konstaterade doktor Emma att det är början till hälsporre. Ska hämta ut Diklofenak mot inflammationen och smärtan samt kontakta sjukgymnast för eventuell lindning av foten för att minska belastningen på senan.
Hade samma doktor när jag kom för min höft för ett tag sen och jag kände mig så löjlig som kommer för värk hela tiden... Men hon tyckte inte det var så :P
 
 
Ledig helg och det innebär nattjobb för min karl inatt, loppis för mig och Freja imorgon och lite middagsgäster både lördag och söndag - trevligt!
 
Sen har jag bara 7 arbetsdagar kvar innan mitt avtal tar slut. Känns lite dubbelt. Hoppas på att börja deltid på Aroma i november så kanske jag hinner med körkortet innan dess när Freja ändå är på dagis (ja, jag vet att det heter förskola men jag bryr mig inte - dagis är dagis och förskola börjar man när man är 6 år. Innan riktiga skolan!).
 
Hoppas, hoppas, hoppas! Hade vart sååå skönt med körkort innan vintern kommer.

Egentid

Att gosa i filten framför Desperate med en kopp kaffe är toppen när dottern sover.

Spanade in på bokningssidan för körskolan och hade turen att någon avbokat idag så 17.10 blir det körning. Skönt att vara igång igen!


Vaccination

Ett års kontrollen var idag och Freja var perfekt som vanligt :) En spruta i vardera ben och lite tårar men såpbubblor löste det snabbt.
Väl hemma fick Freja testa nya sängen och hon somnade såååå gott så mamma kunde passa på att duscha.
 
Idag ska vi (jag och Freja) ändra om lite i hennes rum, sätta upp lite tavlor och laga mat innan jag ska till jobbet.
 
Nu börjar prinsessan vakna till där inne så jag ska ta upp henne och börja pyssla lite :)

Med tårfyllda ögon...

Nu, för ett år sedan, kom Freja till världen.
 
Vi hade varit på förlossningsavdelningen på Mölndals sjukhus i en timma och femtio minuter varav första timman i undersökningsrummet innan vi fick komma till förlossningssalen. Väl där blev det ett kort bad för att sedan stressa upp i sängen med handdukar överallt och lustgasen i högsta hugg. Med en klippa vid min sida som gav mig vatten, saft och Snickers om vartannat kunde jag klara allt.
 
20.04. En helt fantastisk solnedgång och känslor utöver det normala. Med ett litet barn på magen, nedkladdat av blod. Fantastiskt!
 
 
Vårt lilla hjärtegryn, du betyder allt!

Nan juniormjölk...

...som kalas dricka? Ajjemen! På Frejas 1-års kalas idag bjöd vi på en smoothie gjord på Nan juniormjölk och banan, det verkade väldigt uppskattat! Freja gapade efter mer!
 
Utöver denna dags festande brukar Freja även få juniormjölken till sin frukostgröt och oj(!) vad hon gillar det!
 
 
Nan juniormjölk rekomenderar jag verkligen! Ett minus är dock att ett paket (500ml) endast håller ett dygn, öppnad, i kylen. Men fördelen är då att den finns även i pulverform vilket är perfekt om barnet inte dricker mjölk så ofta.

RSS 2.0