Pakethämtning

Sakerna jag beställde från Jollyroom kom redan dagen efter, trodde inte det skulle gå så fort. Så idag efter ett möte på öppna förskolan gick jag och Freja och hämtade det.



Finn en bebis, haha!

Freja lekte tittut bakom paketet hela vägen hem. När vi kom hem och packade upp var det bara att börja sätta upp ett tält.



Utöver det nya lektältet blev det ett UV tält, bordsunderlägg, en mugg och en "Sack´n seat". Bra grejjor!


Petra och Idun kom förbi på lunchmys och Freja fick en fin blomma av sin bästis. Även Jenni och Kevin kom förbi en snabbis och lämnade av en gåstol som Freja ska få låna ett tag och gissa om Freja gillade den. Oj, vad hon skrattade och hade kul - älskade barn att jag inte köpt en sån tidigare!

Dagens

Frejas kläder är köpta på H&M och Cubus och min t-shirt köpte jag på Newyorker. Väldigt fina och billiga kläder blev det idag men nu blir det nog ingen mer shopping denna månaden.


Sista dagen

Imorse blev det lite sovmorgon, 06.45 gick vi upp. Klart godkänt! Efter lek och frukost blev det en tupplur 8-9.30 och då fick jag väcka Freja för hon sov fortfarande. Hon hade gosat in sig med gardinen, sötungen.




Det blev en sväng på torget med Camilla och Nova. Jag köpte lite kläder till Freja (som vanligt), en t-shirt till mig själv och ett armband.



Efter shoppingen gick jag och Freja till Öppna förskolan. Det var sista gången som det var babycafé idag och vi hade pyjamasparty som avslutning. Freja var dock den enda som hade en pyjamas som verkligen såg ut som en pyjamas... Folk är så tråkiga, är det pyjamasparty så är det!


Nu ska jag snart iväg och jobba, det är Aroma som gäller ikväll och imorgon får jag en ledig kväll - äntligen. Jag har även bokat in en hel del jobb på Aroma under Juni, parallelt med jobbet på hemtjänsten så jag har att göra. Hur som helst så är det skönt att tjäna pengar och kunna spara och förhoppningsvis blir det körkort till hösten.

Jollyroom

Har beställt lite saker från Jollyroom.se. Det blev ett UV tält, ett lektält, underlägg till köksbordet, en spillfri mugg och en "Sack´n seat". Så jäkla bra! Längtar till det kommer!

Ett F

Igår köpte jag ett F, lila färg, penslar och stickers på Panduro. Resultatet av det blev ett fint F där Frejas simmärken ska sitta. Lite finare, lite bättre än de där tråkiga dynorna som ALLA har. Blir det för många märken får jag helt enkelt fortsätta tills vi har "Freja" ;)


Helgen som gick

Denna helgen har varit jättehärlig! I fredags skulle Ozcar jobba natt så efter en runda på torget var det tyst mys hemma för mig och Freja, hon badade i baljan som hon inte gjort på ett tag och tyckte det var jättekul. Hon älskar verkligen att plaska i vattnet vår prinsessa. När jag hade lagt Freja blev det dusch med allt vad det innebär innan jag lyxade till det med räkmacka och en Mango Bacardi Breezer, mums. Kvalitetstid!


På lördagen fick jag för mig att vi skulle på loppis medans Ozcar sov efter nattens hårda jobb. Gröna vallen i Majorna var målet men av någon andledning hamnade jag på Majvallen för jag trodde det var samma sak. Tur att det inte var nån loppis ändå så jag slapp den besvikelsen. Istället mötte vi upp mamma på Frölunda torg för att kolla lite affärer, tog en ballong på McD till Freja och flummade runt ett tag. Freja fick två fina byx-dresser och ett par shorts. Ozcar tyckte att hon såg helt knäpp ut i en av byx-dressarna "Vem klär sig så?!" sa han, haha men men jag tycker hon är fin. De är dessutom så tunna och luftiga så det är perfekt i sommar.

Kvällen spenderades med goda vänner i soffan med tacos, ananaspaj och Eurovision. Att ha både en Winehouse och en Saade kopia med i tävlingen var väl lite sådär men några bidrag var rätt bra ändå. Loreen var ju hur bra som helst!


Morsdag passerade alldelles för fort. Babysim på morgonen, det var sista gången innan sommarlovet och Freja fick sitt andra simmärke - Grodan. Att hon tycker så mycket om vatten hade jag aldrig väntat mig, hon blir jätteglad bara hon ser poolen. Hon fick dyka från mig och simma till kanten och hålla i sig, med lite hjälp så klart men hon är sååå duktig. Sparkar på bra och tar sig fram, håller i sig jättebra också men jag får hjälpa till att hålla henne över ytan.
Efter babysimmet mötte vi upp Petra och Idun för megaloppis i Majorna medans Ozcar var på gymmet. Det var galet mycket folk och man kunde inte riktigt stanna och titta så mycket men jag köpte iaf en kjol från Villervalla, en långärmad tröja, två solhattar (Villervalla), en liten leksak och en tavla till Freja. Allt för endast 119 kr! Så jäkla bra!

Fika hos Ozcars mormor innan vi åkte hem då jag blev överraskad med den finaste morsdag presenten. En skön dag på Hagabadet, å vad det ska bli underbart. En dag för mig själv med massage/ansiktsbehandling och lunch! Jag är så galet tacksam och började nästan grina bara jag såg påsen.
Dagen avslutades med en god fruktsallad i sängen.

Lycklig

Nu när solen och sommaren (?) äntligen är här spenderar vi mycket tid ute.

I helgen var Freja sjuk så hon och pappan stannade hemme medans mamma gick på loppis i lördags. Jag fick köpt en superfin skötväska från Ryco, en mugg-hållare till vagnen samt en jacka och lite andra kläder till Freja, jag är sååå nöjd. Loppis is tha shit!
På söndagen fick vi hoppa över babysimmet och åkte istället hem till mamma och Dennis där det bjöds på grillat innan jag skulle jobba.

Igår hade jag en helt ledig dag och första halvan spenderades på gräsmattan med Freja, Petra och Idun. Lite picknick med vattenmelon och vindruvor och så fick tjejerna gunga lite. Efter en liten tupplur kom Frejas moster på besök och det blev ytterligare mys på gräsmattan, denna gång med sockerkaka, grädde och hallon - mums!

Idag har vi gungat och lekt i sandlådan en stund. Freja verkar tycka att det är himla spännande med sanden och hon tar såååå försiktigt i den. Sen blev det en liten runda på torget och jag fick köpt mig två par jeans varav ett par korta och Freja fick tre par trosor som hon kan ha när hon är utan blöja på dagarna, så det inte blir för varmt för henne.
Nu väntar jag på att Freja ska vakna och Ozcar ska komma hem så dom kan köra mig till jobbet. Ikväll är det Aroma och fruktdelning som gäller.

Imorgon ska vi till öppna förskolan. Jag är så glad och tacksam över att jag får spendera så mycket tid med min fina unge. Om hon bara visste hur älskad hon är!

Vad är väl en dag på slottet

Den senaste veckan har varit full av ingenting.
Kortspel med familj, kortspel med vänner. Lite kaffe här, lite kaffe där. Jobb och lite mer jobb... Freja gör så mycket roligt nu och man märker verkligen hur hon växer och utvecklas. Djur och andra barn verkar vara det bästa hon vet och hon pratar med alla när vi är ute med vagnen. De långhåriga kossorna vid Välen blir nog en favorit.

Igår vart det lunch hos Camilla och Nova innan jobbet. Väldigt trevligt men med en trött tjej som inte var så leksugen. Men men vi gör det igen snart.
Idag blir det en tur till öppna förskolan innan det är dags att jobba på Aroma ikväll. Jag tror allt att vi ska börja gå dit mer än en gång i veckan, Freja verkar verkligen trivas där.


Effektivitet

Var uppe vid helv sex, sex någon gång imorse. Frukost med Freja och vila mellan 7.30-9.15, skönt! Ner till Lidl för att handla till chocolate chip cookies. Har bakat massor, tvättat fönster, plockat, dammsugit och tvättat golven och allt detta innan klockan var 12.30.
Nu ska jag bara laga middag och möta fina Petra för kak-leverans innan det är dags att jobba 15.30. Hoppas jag hinner med... Freja vilar just nu så en dusch hade kanske varit på sin plats, men det är riktigt gött att bara sitta ner lite också.

8 månader

Denna dagen har varit underbar! Vi började med ett besök på BVC, 8 månaders kontroll. 10765 g och 69 cm är vår lilla sessa. Och helt perfekt tyckte sköterskan, det tycker jag med. Mitt perfekta lilla barn!

Efter BVC träffade jag och Freja Camilla och Nova på torget. Det var väldigt trevligt och det blev en mindre nyttig lunch på McD. Jag hann även med ett besök hos optikern för synundersökning för körkortstillstånd. Aningen närsynt så han ville att jag ska komma tillbaka till hösten för en "riktig" synundersökning.

Efter spring på torget och shoppande till Freja gick vi hem och började med tvätten. När pappan sedan kom hem gick vi ut på gräsmattan. Det var så underbart att få sitta i solen en ledig kväll med min vackra, fantastiska familj. Lite gungning och lek i sandlådan, Freja njöt nog lika mycket som jag gjorde.

Efter att jag fick nattat henne (som jag längtat) blev det god middag i form av fläskfile, wokgrönsaker och tzatziki, mums! Nu blir det sängen med min karl!

God natt!

Mitt hjärta

Grattis på 8-månaders dagen mammas skatt!


RSS 2.0