Chokladfudgekaka

Efter gårdagens utspel gick jag idag och köpte mig två klänningar och tre linnen. Jättefina och jag kände mig lite finare. Visserligen fortfarande tjock men jag kan inte förvänta mig annat, jag är ju trots allt gravid.
Nu bakar jag chokladfudgekaka :) Hoppas verkligen att den är god. Har aldrig gjort detta förut.


Efter att jag uppmärksammat en viss sak på Facebook under en längre period så måste jag bara säga att jag hoppas och önskar att jag kommer trivas med mitt barn. Att jag inte måste göra saker med alla andra hela tiden utan att jag och min son/dotter kan göra saker tillsammans, ensamna. Oavsett och det innebär en sväng till lekplatsen eller en svampletar tripp i skogen. Jag vill spendera tid med mitt barn och jag vill trivas och njuta av hans/hennes sällskap.


Hippo

Idag har jag tagit det sjuk lugnt... Precis som alla andra dagar. Mitt liv är så sjukt spännande just nu. Jag kan inte baka och städa hela tiden, vissa av mina "vänner" vill jag inte umgås med och de andra antingen jobbar eller har egna liv (surprise surprise!)... Så vad ska man hitta på? Konstant hemma. Ständigt trött. Jag börjar bli socialt utslagen och den lilla mänskliga kontakt jag har är på gymmet. Ge mig mening! Ge mig jobb! Eller iaf något att göra fram till förlossningen.


På gymmet idag såg jag en hemsk bild i spegeln. En tjock flodhäst tittade på mig, synade mig från topp till tå. Svullna ben, fettiga armar, hals-fett och uppsvällt ansikte. "Du har så fin mage", jo tack den är fin - det är allt annat det är fel på!
Jag har kommit in i ett sånt flyt med träningen nu att jag bara vill få ut min lilla bebis så jag kan börja träna på riktigt. Jag vill att magmusklerna ska dras ihop igen så jag kan träna mage eller bara träna ben normalt för det funkar fan inte utan att magen blandar sig i.


Idag är ingen bra dag att vara jag. Intar soffläge och gråter en skvätt.


Törnrosa

Kalas hos lillasyster i fredags. Tjöt och Harry Potter hos Emelie och David slutade sent och vi sov länge på lördagen. För mig blev det även en två timmars tupplur...
Harry Potter på bio med E och D på lördagen. Filmen var bra :)
Igår vaknade jag elva men gick in i sängen igen för att väcka Ozcar vid halv tolv. Det slutade med att jag somnade och vi sov båda två till klockan två. Fulla lådor ner i källaren och tomma lådor upp igen. Kaffe hos mamma, lite mathandling och en smarrig kvällsmacka innan det var dags för sängen igen.

Jag sov till halv elva idag. Fy vad jag sovit de senaste dagarna, men skönt är det iaf :)

Frågan är bara vad jag ska hitta på idag. Ozcar skulle fixa mat sen så inte ens det behöver jag göra...
Usch vad trist att inte ha ett jobb!


Ja må hon leva!

Grattis till min vackra lillasyster på hennes 20-års dag!!!


En liten familj

Lördagen blev super mysig med en promenad längs avenyn för att sedan vandra bort mot Linné. Middag på Da Vinci innan vi åkte hem igen. Det är dom stunderna som är så totalt underbara. När vi bara är och får tid för varann. Älskar att umgås med Ozcar, kärleken svämmar över i mig. Och tänk att vi snart blir tre. Vi blir en liten familj. Om typ en månad har vi en liten bebis med oss som kommer uppta vår tid, vårt liv.
En familj... Våran lilla familj ♥

När vi kom hem packade vi ihop lite och åkte till Borås och sommarstugan. Bad i sjön, kallt som satan men ändå ruggigt skönt, fotboll, frisbee, fika och mys med svärisarna, Emil, Sofia, Hugo och vänner till familjen.

Hela lördagen var helt enkelt kanon.


Igår när vi kom hem blev det en sväng på gymmet och jag lyckades göra nåt med axeln så det fick bli rätt lugnt.

Kalas för min kära far som fyllt 46 var super trevligt med farmor och farfar bland andra. Det bjöds på god, lätt mat och smarrigt fika. Höjdpunkten var nog ändå vattenmelonen :)
Förövrigt så hade ju jag en vattenmelon hemma och visste inte att den behövde vara i kylen så jag fick ju slänga nästan hela igår för den luktade skumt. Illa, illa!




Nu kollar jag iaf på en repris av En unge i minuten och lipar och har mig. Tanken på att det snart är dags känns toppen men ändå lite läskigt. Snart kommer vårt barn.
Allt har varit så sjukt lätt för mig. Jag har inte haft något illamående (förutom en dag då jag fick vila på golvet på jobbet), inga foglossningar eller nånting. Det värsta som hänt liksom är att jag har halsbränna och sura uppstötningar. Ryggvärken jag börjat känna av tror jag kan ha med att göra hur bebisen ligger att göra...kanske iaf. Mamma ska massera mig nån dag.
Tänk om jag haft det för lätt och förlossningen blir värre än värst bara för det ... Eller att mitt lilla hjärta inte mår bra. Allt ser ju bra ut än så länge. Hans/hennes hjärtljud är perfekta, kurvan toppen och alla mina värden är grymma också. Det borde inte vara några konstigheter...


Överraskningsfest

Igår vart det 25-års firande för Kim. Massa folk samlade i en lokal i Majorna och en sjukt chockad Kim som dök upp med sin fina fru efter en stund. Man skulle ju kunna tro att han gillar whiskey :P Hade för mig att jag hört det nån gång och så rätt jag hade. Inte bara en flaska från oss utan ytterligare typ fem (?) flaskor, en whiskey bok, två upplevelsepaket där man kan välja just whiskey provning, ett presentkort på systemet och lite annat kul. Sjukt kul att hans flickvän ordnade nåt sånt.
Hela havet stormar och "Simon säger" blev två roliga äventyr under kvällen och tro det eller ej så vart den gravida med och slogs. Jag var kvar en bra bit i hela havet stormar och vann "Simon säger" :) (kan bero på att jag var nykter..?)

Det var iaf en jätterolig kväll med dans och skratt,. Härligt att träffa lite folk man normalt sett inte umgås med också.

Ozcar valde att åka hem ihop med mig och vi stannade på Mac´s på vägen och käkade kebab, gott gott! Och lökringar :D


Nedräkning pågår

Det blev en sväng på torget idag istället, föga förvånande somnade jag på soffan igår. Fick köpt leggins, en flaska alkoholfritt vin, cider till plutten och en födelsedagspresent. Hoppas verkligen att det är nåt att ha... Det är ju såååå svårt att köpa presenter!


Inatt har jag vaknat tre gånger. Första gången av en obeskrivlig smärta precis nedanför höger bröst, kanske var det i revbenet... Unge som sparkas :P
Andra och tredje gången väcktes jag av "mensvärk", det kan ju tydligen bli så nu. Att det kommer mer och mer förvärkar och ibland kan de tydligen vara så starka att man tror det är dags. Tur att man är så tuff då ;) (ironi!).


Fotbad, ansiktsmask och dusch innan kvällens bravader.


Ingen rubrik

Ozcar kom hem rätt tidigt idag. Blev frukost och sen gymmet. Idag vart det rygg som gällde och för mig även triceps och två set bicep-curls. Tycker mina armar börjar se ut som nån gammal tant med slapp, rynkig hud så triceps är ett måste!
Kanske skulle jag äta nåt...

Sen blir det dusch och en sväng till torget medans Ozcar ändå sover.



Vårt lilla monster flaxar runt som fan just nu och imorse när Ozcar kom hem fick han en rejäl spark på örat , haha - busunge! Det är så sjukt häftigt att känna den lill* röra sig och grejja där inne. Förvärkar och lite sammandragningar hör till vardagen numera, kroppen är bra duktig på att förbereda sig.
Det ska bli så kul när vårt hjärta är med oss. ♥


Vill jobba...

Det blev ca två timmar på soffan medans tvätten torkade förut, riktigt skönt. Utöver det så har jag bara slappat på soffan.

Så förutom att bara ligga hela dagen så ska jag nu göra negerbollar. När man tjockar sig gäller det att göra det ordentligt, visst :)

Imorgon blir det spring på torget som sagt, funderar på att köpa en klänning jag spanat på ett tag på Gina. Får se hur det blir med det, ska iaf prova den.

Ozcar har vaknat mellan sju och åtta de senaste dagarna så jag antar att han gör det idag med, bara att vänta... Och vänta och vänta. Så trist men men det är ju bra att nån jobbar.
Synd föresten att jag inte vet exakt när jag ska föda för jag hade lätt kunnat jobba fram till dess som jag känner nu. Hade vart skönt med lite sysselsättning men svårt när man inte vet hur det blir från dag till dag.

Det måste ju bli annorlunda sen när jag är hemma. Då kommer jag ju ha att göra mest hela tiden. Jag får väl helt enkelt njuta av den stund jag har ensam nu istället.



Igår när jag åkte hem från mamma såg det så mysigt ut med alla människor på uteserveringarna så jag föreslog att vi ska hitta på nåt stads-mysigt på lördag. Kanske bara en promenad längs Linné som avslutas på en uteservering. Myyys!

Fick även för mig att jag skulle vilja åka bort lite. Bara en natt på Varbergs kurort, en helg i Danmark eller vad som helst. Synd att allt ska kosta massor. Hade jag inte handlat så i Ullared så hade det inte vart några problem men vi behövde ju en del saker och det handlar ju trots allt om att prioritera. Så länge jag får vara med min man så är jag nöjd ♥


Svullen

Efter ett par dagar av aktivitet som slutat i fötter stora som elefanter tar jag nu en day off.
Stannar hemma för tvätt och lite städ. Ozcar la sig tidigt så det blir ingen dammsugning men toaletten är redan städad och tvätten ska hängas om 20 minuter. Sen blir det att slappa på soffan tills tvätten ska hämtas. Kanske fotbad och en tupplur...? Skönt.

Imorgon blir det en sväng på torget. Måste hitta nåt att ha på mig på fredag och hitta en present... Svårt med någon man knappt känner egentligen...


Min fina!



Grattis på 23-års dagen till min älskade Therese!

Älskar dig kössen <3


It´s a beautiful day

Tack för tipset Jenna! Ska kolla det :)


Igår vart det en riktigt slapp dag. Det blev inte mycket gjort alls.
Kvällen blev lite bättre dock. Hem till Therese vid fem för lite fest :) Tyvärr gjorde kombinationen av de andras sena ankomst och att jag var tvungen att gå tidigt att det inte blev så mycket socialt men ändå. En hand på magen var ändå lite ok eftersom han faktiskt frågade först ;) Glad att jag slapp träffa vissa men väldigt synd att jag behövde gå så tidigt, hade gärna stannat.

Ozcar hämtade mig innan sju oså åkte vi hem till hans föräldrar. Svärmor fyllde 35 :) så det var lite kalas. De hade köpt hem en jättegod pastarätt och nåt bröd till, mums! Mätta blev vi iaf och dom har nog mat så det räcker resten av helgen.


Kaffe med min man och i eftermiddag ska vi iväg. 


Brieeeeeeeee

God morgon god morgon! Fick en underbar sovmorgon idag. Min man är för jävla bra alltså. Fönstret öppet inatt med folk, fåglar, bilar och moppar på utsidan gjorde det lite svårt att sova.

Nu ska det bli lite te och frukost tror jag. Kaffe är jag verkligen inte sugen på. Men, brieost och salami! Mums! Tyvärr "får" jag ju varken äta brie eller rökt pålägg så dte blir väl att vänta med det. Ska ta med mig salami/brie macka till förlossningen och äta när jag ligger där :)

Undrar om ungen kan snurra runt mer nu trots att den har lagt sig rätt eller om den stannar där nu...


Mamma, jag vill komma ut!

Idag var vi hos barnmorskan. Ozcar följde med för första gången på länge och fick äntligen höra hjärt-ljuden :) Och inte nog med det så hade vårt lilla hjärta hicka också, alltid lika häftigt att höra den där inne.

Barnmorskan tryckte lite på blygdbenet och frågade om det gjorde ont, jovisst och det brukar kännas av till och från... Ett djupt andetag och ett grepp mellan höfterna senare fick vi höra att den lill* redan lagt sig rätt, inte helt fast men ändå. Då blev det plötsligt mer verkligt. Vecka 33 nu och man räknas som fullgången från vecka 38. Jag kan föda nu, om en vecka eller om två månader... Shit! Bara att vänta och se. Jag är så nyfiken på vad det är för liten fis där inne.

Foccacia på Adams med underbara Therese och span i butiker innan det blev en powernap på soffan.

I tisdags åkte jag och mamma till Ullared. Det var mycket folk så vi gick runt var för sig och pillade. Jag handlade massa kul. Bland annat en ny matta till v-rummet, en ryamatta och den är såå gosig, kuddar till soffan, gardiner till v-rum och balkong, fotbad (äntligen) och massa andra bra-att-ha saker som tex. tvättmedel.
Det enda jag hade velat köpt också var nya handdukar men men det får bli en annan gång.

Vårt vardagsrum är nu super ljust och fint, jag trivs verkligen så fort jag kliver in i rummet och det är första gången ever som jag kännt så. Nu behöver vi en byrå i hallen oså ska jag sätta upp de nya fina lamporna jag köpte på väggen ovanför. Blommor vill jag ha lite nytt också, bland annat till balkongen.
Det blir lite sånna här projekt nu när jag går hemma.


Mannen ville ha stuvade makaroner idag så det är nu gjort och matlådan packad för imorgon. Ska nog äta lite själv nu :)


Burning down the house

Nu funkar det trådlösa internetet och jag kan äntligen använda min lilla rosa dator igen. Yey!

I måndags brände jag mig jätteilla i solen och det har nu gått från skrikande rött till halv rött/brunt med blåsor, mysigt - eller kanske inte. Det första dagarna kunde jag knappt gå och ännu mindre ha kläder på mig. Fy för kläder när man bränt sig alltså.

Annars har det vart lugnt och stilla.

Tjejmiddag hos underbara Louise igår med stjärnan själv, Matilda, Marcela och min mor vart super mysigt. Det bjöds på en smarrig förrätt med räkor och kräftstjärtar, huvudrätten var en persisk gryta och sen fräscht med glass och melon till efterrätt, mums!
Morsan fick passa på att jobba lite också och fick massera tjejerna lite. Perfekt!

Idag har jag gjort kanelbullar. Skulle även göra en krans och smorde en form med avtagbar kant med smör. När den stog på galler i ugnen kände jag en svag doft av bränt men tänkte att det inte var någon fara. När jag sen öppnade ugnsluckan märkte jag att det hamnat smör i botten på ugnen och skulle då torka bort det med en handduk.
Då började brandlarmet tjuta och fy vad det tjöt. Har aldrig hänt mig förr!
Ringde Ozcar men råkade trycka på videosamtal så det kopplades ner vid fyra tillfällen innan jag tillslut kunde ringa honom för att fråga hur man stänger av skiten. "Tryck på knappen" men det hade jag ju redan gjort! Så jag fick slita ner skiten och dra ut batteriet. Fy satan vad hemskt! Usch för brandlarm!


Skulle åka och simma när Ozcar kom från jobbet men det var stängt, illa. Så det får bli kultan nån dag istället. Ett litet besök av Emil, Sofia och Hugo hanns med och sen en tripp till Willys.

Nu ska spjälsängen mätas så jag kan köpa rätt spjälslydd till den imon när jag, mor och bror åker till Ullared :)


Good night darlings!


RSS 2.0