Lipsill

Texter, dikter, tv, tankar - allt får mig nästan att gråta. Jävla skit, det är något fel på mig... Sex månaders blues??


Milstolpe

För några timmar sedan vände sig Freja från rygg till mage för första gången. Hon är såå duktig och jag blir så stolt.
När hon var ca 3 månader vände hon sig från mage till rygg men har inte gjort det sedan dess så jag blev så glad när detta hände. Min älskade unge! Bilden är tagen ganska direkt efter vändningen :)



Nu sover hon. Jag kollar på Big brother (!), varför undrar ni - jag frågar mig själv detsamma och tänker samtidigt att den där lilla blonda bloggerskan kan komma att bli den första att bryta ihop. Hon är nog inte alls så "hård och kaxig" på riktigt.

Mannen min är iväg med jobbet, de skulle spela beachvolleyboll och dricka öl. Kul för honom... Han skulle iaf komma hem tidigt.



Gjorde ihop ett kollage på mobilen



Vackert! ♥

Utan rubrik

Ozcar jobbade inatt. Freja sov lite oroligt och jag ännu sämre. Gröt och en liten flaska innan morgontuppluren, Freja i sin säng och mamma på soffan.
Som vanligt hade Ozcar med sig lite goda grejjor hem, bland annat nån ny variant. En blandning av blodapelsin och grape (eller nåt) och det var såååå gott. Nya favoriten!

Idag måste vi åka och handla men innan dess sa O att vi ska förbi Babyprofssen så han får titta på vagnen (!) yes! Får se vad han tycker, tänkte att Freja ska få provåka också :) Kanske gillar O någon annan vagn bättre.


Mys med familjen ikväll bara. God middag och melodifestivalen ser jag fram emot. Och imorgon kanske pensionärskväll...? Också trevligt, Ozcar har önskat efterrätt som jag ska göra isåfall.

Vagnjakt

Idag följde min fina syster med mig och Freja till Sisjön och Babyproffsen. Jag vill ha en ny vagn. Den vi har nu känns klumpig och jag litar inte på sittdelen som snart måste på, den sitter fast med enbart tryckknappar och det känns inte säkert.

Jag föll för Emmaljungas Nitro men när butiksbiträdet visade en Ozone också och Jennifer tyckte den var bra så lutade det åt det hållet. 6200 kr... Dyrt. Jag fick iaf med mig en katalog hem som jag har kollat i nu sen Freja gick och la sig. Jag har jämfört produktinformationen och utseendet och kommit fram till att jag gillar mitt första val bäst. Jag vill ha en Emmaljunga Nitro, gärna i "Capri Black" eller "Brown Flowers". Bra färger eftersom det säkert kommer minst en bebis till någon gång så vill jag ha något neutralt. Det finns massa smidiga tillbehör så som Quadrolift (så man "gör" vagnen till liggvagn) och så kan man sätta fast babyskyddet (bilbarnstolen) i chassit vilket är toppen.
Dessutom verkar den vara billigare och bara det är ju ett +, speciellt för mig som verkar ha nån konstig dragning till dyrare saker.



Nitro (den jag vill ha).



Ozone som jag trodde jag ville ha.


Nu ska jag bara försöka ha råd också för jag har inte hittat någon begagnad än så länge.

Förväntan

Telefonen återuppstod från de döda, bara så ni vet.


Att förvänta sig saker, blommor, choklad m.m. på alla hjärtans dag... Vari ligger meningen? Rosorna är tre gånger dyrare än vanligt och detsamma gäller säkert det hjärtformade godiset alla trycker i sig. Varför visar vi inte vår uppskattning och kärlek jämt?
Nej, jag förväntar mig inget annat än en puss och kram när karln min kommer hem från jobbet varje dag. Jag älskar honom oavsett vilken dag det är. Men igår gjorde jag faktiskt ett par bakelser till oss, det slutade med att vi delade på en för de blev så stora. Vanliga sockerkaks bottnar, hallonsylt, vaniljkräm, choklad mousse, grädde och rosa marsipanlock - mumsigt!


Babysim igår också. Freja plaskade och var jätteglad i vattnet medans de andra barnen verkade rätt tråkiga, varken plask eller prat. Vår unge gillar verkligen att bada och jag är sååå glad att vi valde att börja med babysim.

Idag är det öppna förskolan och sen Zumba som står på schemat. Freja ska åka med sin pappa till Emelie och David när jag tränar. Ska bli lite extra kul idag för dom har byggt ut på gymmet, kul att se hur det ser ut.

En grym död

Mobilen låg brevid i soffan, nästan fulladdad och välmående. Skulle kolla klockan och allt är svart...
Ingen respons alls. Testar ladda, starta, ta ut och sätta i sim-kortet. Inget funkar, iPhonen är officiellt död.
Så imorgon, antingen före eller efter Zumban, blir det ett besök på Tele2 för att kolla vad fan som hänt.
Om det är läge lär jag förlänga mitt abbonnemang och byta telefon istället för att eventuellt skicka den på reparation...


Fast å andra sidan så om jag skickar den på reparation och de inte kan fixa den. Då kan jag ju få en ny, men kan de då förlänga min bindningstid eller är det samma som innan? För det bör ju inte förlängas och hållas på om det är dom som måste kompensera mig på nåt sätt, eller?
Nej, men Nokia e72 eller vad den heter har jag haft ögonen på ett tag så vi får väl se hur det blir. Kan vara bra med en mindre avancerad telefon så jag inte är riktigt lika beroende.


Vikt väktare

Upp klockan tre för matning för att sen få sova vidare till sex. Lite soffmys innan Freja fick testa Sempers Banangröt, det verkar godkänd. Nån sa att deras barn onte skulle få den eftersom det är pulverbanan, jag håller med egentligen men konstigt nog hade jag inte en tanke på det när vi köpte den - då behövde vi bara gröt eftersom den vi hade var slut på hyllan. Men men nu testar vi iaf sen kanske vi går tillbaka till harvegröten.
Efter frukost fick vi oss en timmes vila, skönt.



Sessan ligger nu och kollar på Disney Junior för första gången och hon skrattar åt Timon och Pumba.
Idag blir det att röja lite, det ser ut som fan hemma, och sen tar vi nog en promenad till öppna förskolan idag igen.

Jag skulle behöva baka lite till mina presentaskar som jag berättade lite vagt om... Oså blir det ju finbesök från värmland i helgen som sagt så planering av middag och dessert till lördagen står högt upp på agendan. Kanske kyckling...? Och en god choklad-semla vars recept jag hittade på Vikt Väktarna..?



Tror inte att jag har berättat det men jag gick med i Vikt Väktarna för ett tag sen. Det funkar skit bra! Nu har jag inte mått så bra så jag har ätit mer än jag borde men totalet står fortfarande på minus. Kanske ska jag börja lägga upp lite goda VV recept..? Semlorna ska jag iaf testa nån gång, de verkar föööör goda för att vara mindre ohälsosamma.

Zumba!

Det blev inhandling av askar och söta fyrkantiga bakformar innan vi begav oss till öppna förskolan förut. Trevligt att träffa lite barn och pedagogerna som är tok gulliga. Jenni och Kevin kom också och barnen flörtade lite med varann, dom är så söta. Sångstunden var mysig som alltid och jag tror faktiskt vi ska dit imorgon igen, ska tydligen vara rätt lugnt på torsdagar.

Ett par snabba mackor och sen körde Ozcar och Freja mig till gymmet. Zumba-dejt med kusinen och solarie på det. Galet skönt med Zumba, jag känner mig alltid så pigg och fräsch (trots svetten) efteråt.
Jag bokade även in mig på Zumba och Freja i barnpassningen klockan 12 på fredag, ska bli skönt.

Presentask..?

Babysim. Kul!
Första lektionen blev det endast 20 minuter badtid för att barnen inte skulle bli alltför trötta. Fick lära oss två sätt att hålla barnen säkert i vattnet och sen var det bra. Nästa vecka blir det 25 minuter och därefter 30 minuter per vecka. Vi kommer ju fortsätta bada själva på Åby också. Det känns så bra detta och planen är ju att hon ska fortsätta gå så tekniker m.m. inte glömms bort.



Inatt fick jag sova till fyra, yes! Sen somna om och vakna igen strax efter sex. Freja låg och pratade så fint i sitt rum så jag låg kvar under täcket och gottade mig en stund, upp strax innan sju.

Idag blir det öppna förskolan och efter att ha smsat Jenni igår kommer även hon och Kevin bort. Det ska bli kul att se hur stor han är nu, det var ju ett tag innan jul som vi sågs sist. Innan jag går dit ska jag iaf stanna på torget, måste in på Lagerhaus och köpa en liten sak till en liten present... Det ska jag berätta om och visa tidigast i helgen.



I helgen verkar det dessutom bli finbesök från värmland, det gillar vi.

I hurt myself today, to see if I still feel

Jag bär på så mycket minnen och tankar att det ibland blir för mycket. Saker jag gjort, saker andra gjort.
Ibland kommer det över mig som en våg och jag bara gråter men när jag sedan står där och ser dessa människor i ögonen ler jag och låtsas att allt är bra. Men det är inte bra.
Det känns lite extra dagar som denna, för mycket från det som var finns kvar. Jag har inte rätt verktyg för att kunna hantera och komma över. Glömma lär jag aldrig göra men komma över...eller iaf förlåta det som hänt. Jag är fortfarande arg, ledsen och besviken och att ständigt bli besviken även nu känns ännu tuffare. Även om hon kanske inte förstår så vill jag inte gråta framför Freja, hon ska inte behöva se sin mamma sån.
Tillochmed igår när jag hade haft en toppen dag med Petra och Idun var jag nere på kvällen. Låg brevid Ozcar och ville bara gråta... Vad fan är det för fel på mig!!! Ska kolla på BVC imorgon, när vi ändå är på öppna förskolan, om man kan få träffa en kurator... Det vore nog bra.



16.30 ska vi på babysim för första gången. Vi har ju badat på Åby själva tidigare så Freja är van men det ska bli kul att bada med fler bebisar och så kanske vi får lite nya kompisar :P
Vi ska se till att ta lite kort så ni får se ♥

Ångest feeling

Tack för din fina kommentar Emeliie! Det värmer!

Idag har vi haft besök av Petra och Idun. Det blev lax-lunch och chocolate chip cookies och havrekakor med chokladfyllning till fika. Tjejorna låg på filten på golvet och spanade på varann en stund. Idun är endast 6 dagar äldre än Freja så dom passar bra ihop :) Kommer bråka med alla barn i sandlådan när dom bli större, eller med varann ;)
Hur som helst en super trevlig dag som passerade väääldigt fort.


Tog mig in på en blogg. Tjejen förlorade sin dotter, 10 veckor gammal. Tårarna forsar och jag kunde inte fortsätta läsa, lite panik i kropp och andning när jag tänker tanken att det skulle kunna hända oss med. Ångest!


Jag är tacksam över att min dotter lever och mår bra. Jag är tacksam över att ha sluppit vara med om det värsta tänkbara. Ge mig 20 minus grader, snö och strömavbrott - så länge jag får ha ett friskt, levande barn!

Äntligen måndag

Denna helgen började med väntan på samtal som aldrig kom, jag bryr mig inte längre. Istället ringde mor min med den glada nyheten att hon fått nytt jobb, yes! Är man grym så är man! Stort grattis!

Ozcar var ledig i fredags och under dagen blev det info möte på Aqua Barn och ett besök hos O´s chef på kontoret. Alltid lika trevligt och han hade ju inte träffat Freja sen hon var typ en månad så det var ju lite skillnad i size på henne.
Hemmamys på kvällen om jag inte minns fel.

Lördag. Jag minns inte riktigt vad vi gjorde... Melodifestivalen och hemmagjorda semlor hos svärföräldrarna iaf :) Det var kul! Dead by april och Loreen (?) som gick vidare var klart bäst. Vad hände med Sean Banan? Vad är det för skit kriterier som ska uppfyllas för att vara med egentligen..?


Igår blev det en kort sväng till torget. Semlebak, god middag och bingo lotto med Emelie och David. Ett kort strömavbrott hanns med också, jag fick ringa föreningens förtroendeman så han kom över och hjälpte oss. Det var nån huvudsäkring i trapphuset som hade gått, gick snabbt att lösa.
Freja i säng 18.30 och hon vaknade nu...NU! Hon har sovit hela natten, fatta vilken lyx!
Nu ska jag ta upp henne för lite frukost och morgonmys och senare har vi lunchdejt med Petra och hennes dotter Idun, ska bli kul!

Hembakat

I torsdags kväll bakade jag bröd igen. Denna gång med krossade linfrön, russin, tranbär och gojibär i. Såå gott och det har fått bli min frukost sedan dess :)

Igår gjorde jag semlor (även själva bullen) och tog med hem till svärföräldrarna som melodifestivals mys, gott gott! Ska göra några till ikväll också och imorgon blir det ett försök till chocolate chip cookies , gott!


Bakning

Choklad/hallon cupcakes med creme cheese frosting. Passar bra till alla hjärtans dag...?


God morgon fredag!

Nej jag är inte knäpp! För mig är det fredag eftersom min karl har tagit ledigt imorgon. Det känns så bra att få en långhelg och imorgon ska vi på info möte hos Aquabarn inför babysimmet som börjar den 7 februari.


Igår blev det, trots min förkylning, ett gött Zumba-pass med lite solning efteråt. Dock frös jag så jäkligt så stängde av efter bara 12 minuter och gick bort till bussen, ingen promenad hem i mörkret inte!

Pärlan sov när jag kom hem så massa gos med pappan fick det bli ♥ Upp vid två tiden för mat och inget mer. Det har varit så skönt att få sova (nästan) en hel natt, jag minns inte när det hände sist. Dessutom upp och hunnit äta frukost och druckit kaffe innan Freja ens vaknat. Hon gick upp 07.15, skönt.

Jag tänkte gå till öppna förskolan idag. Eller så stannar vi hemma och röjer lite och tar oss ut på en promenad bara... Jag är lite sugen på att baka något gott och göra lite nytt bröd kanske.



Igår på väg hem stannade jag på Hemköp för inköp av lite frukt och Naturdiet shakes (bra om man inte vill/hinner äta) och möttes för första gången någonsin av ett "Medges ej" i kortterminalen - pinsamt! Men men tacka Apple för iPhone med alla dess appar. In på Nordea och rätta till problemet, betala och gå hem. Phu!


Nä, göra lite frukost till bebisen kanske...

Kaviar macka

När jag inte är på topp äter jag... Så har det varit de senaste 3-4 dagarna och jag vet inte varför, vill bara äta. Tröstsyndrom jo men av vilken orsak... Dessutom mår jag ju ännu sämre efter att ha ätit massor men då blir jag sugen på mer, det är änna en ond cirkel. Men iaf, Zumba kl 17.00 och solning på det - bra eftermiddag.


.

Idag blir min lilla bebis hela 5 månader. Vad tiden går fort. Snart har det gått ett år...

Från att knappt ha reagerat alls vid första vaccinationen har Freja varit jättedålig igår kväll och inatt. 38,7 grader vid läggning, alvedon på det. Inatt när jag tog upp henne för att kolla tempen hade hon 39,2. Alvedon igen. Det har inte blivit mycket sömn för mamman inatt. Tur att vi köpt en luftmadrass att ha i hennes rum så jag kunde lägga mig lite. Kokte saltlösning för lilla nosen så hon skulle få lättare att andas.
När man ger alvedon och barnet bajsar kort därefter ska man väl inte ge en till?? Med risk för överdosering liksom..? Det fick inte Freja iaf, jag vågade inte...

Sen sov hon lite bättre och nu är hon vaken. Ska se hur tempen ser ut idag. Förhoppningsvis kommer vi bort till öppna förskolan idag, det är baby öppet som öppnar idag efter vinter-ledighet.

God morgon!

RSS 2.0