Mammas fina

Idag vart det BVC och Freja växer så det knakar. Skönt att veta att hon får i sig tillräckligt med mat :)

Imorgon blir vår lilla pärla hela en månad, vad fort tiden går!

Igår fick hon en babysitter av världens bästa Therese och Viktor , tack! Den är ju grym.


Att vinna

En kvinna vann precis 5 000 000 kr på nyhetsmorgon. Jag började nästan gråta när jag såg det, kanske av glädje för henne, kanske av avundsjuka. Fem miljoner kronor. Vad gör man för dom pengarna?? Först och främst hade jag betalt lånet på lägenheten. Det är prio ett. Vad mer?? Jo, såklart hade jag sparat pengar till Freja. Klart vårt lilla hjärta ska ha ett bra startkapital. Jag hade äntligen fått köpt min byrå och en garderob till F. Körkort och en liten bil hade införskaffats. Sen hade det vart massa pengar kvar... Undrar just om man inte hade sålt lägenheten ändå och köpt ett radhus ..? Jo, det hade jag nog gjort, kanske. Men lånet och Freja hade allt gått först, hon går före allt. Världens finaste ligger brevid i soffan och tjötar för sig själv. Jag dricker lite kaffe och försöker planera dagen. Frejas kusin och hans mamma kommer hit idag. Vi ska ta en promenad och ha det allmänt mysigt. Sen ska jag och F till bvc. Dags för invägning och Freja har bulkat som fan denna veckan också :) Jag tror absolut att hon är uppe i fyra kilo nu, definitivt. Kanske en tupplur innan SOfia och Hugo kommer? Vi får väl se vad lilltjejen säger :)

Blogga med mobilen

Ja det var väl på tiden att kunna mobil blogga. Kanon måste jag säga , har väntat på detta och ni kan räkna med lite bättre uppdatering pga detta.

Freja ligger i knät, mätt och belåten efter god frukost :) mamman ska ta lite kaffe snart.
Idag kommer nog Frejas mormor på besök efter hennes arbetsintervju, då blir det lax-lunch har jag bestämt.

Nä ... Lite kaffe som sagt och sen kanske en liten tupplur, hade inte vart helt fel.


27 september

Gick upp strax efter Ozcar idag också och hann äta frukost och dricka lite kaffe innan Freja vaknade. Hon fick lite käk och vi mös en stund och hon somnade om på soffan. Efter dammsugning och dusch blev jag lite uttråkad så efter lite mer mat och blöjbyte inklusive avtvättning efter kiss överallt så tog vi vagnen på en liten promenad. Runt fotbollsplanerna i högt tempo och mamman blev tillochmed lite svettig, gött.

Förbi Lidl på vägen hem för att köpa lite mjölk och frimärken och posta några brev. Nu har jag ätit ett par morötter och druckit alldeles för svagt kaffe, resten hälls ut kan jag lova. Prinsessan sover i sin vagn och jag funderar på att vila en stund jag också. Sen blir det fisk till lunch :) Gottit!


Världens finaste

Freja är en helt underbar liten person. Hon är så bestämd och rolig. Minerna hon gör skulle få vem som helst att le. Hon äter jättebra och växer så det knakar.



Varje söndag de senaste tre veckorna har vi vart på loppis vid Slottskogsvallen och jag har köpt lite fina rosa kläder till Freja, lite flickigt vill man ändå ha, och igår var inget undantag. Jag köpte 5 klädesplagg, en rosa lampa till hennes rum, en svart klänning till mig själv och en Baby Björn bärsele - totalkostnaden blev 130 kr , som hittat! Det är sååå värt att köpa kläder så iaf eftersom barn växer ur allt så fort. Nu vill jag bara hitta en fin rosa klänning till henne som hon ska ha till ett speciellt tillfälle men det blir att kolla efter i butik tror jag bestämt.

Ozcar har var hemma från jobbet i tre veckor, två av dom (10 arbetsdagar) är ju pappadagar oså tog han en veckas semester...skit samma. Han börjar jobba idag och även om han normalt inte kan göra så mycket eftersom Freja ammas och vill vara med mig så känns det allt lite tomt redan nu, 30 minuter efter han gått hemifrån... Men vi ska allt klara oss.
På dagens schema står: testa tvättmaskinen, promenera, apoteket, laga middag oså vill jag göra en veckomeny typ så man har lite koll på maten.
Man säger att det är lämpligt att gå ner graviditetskilona inom ett år men eftersom jag har så lite kvar att gå ner så är mitt mål att ha gått ner under min ursprungsvikt inom ett år. Snygg mamma kommer här!!


Vår lilla familj

Jaha, då var man mamma... Häftigt, chockerande och helt jävla fantastiskt.


Natten till torsdagen (1/9) började jag få ont runt 02.00/03.00 men det var ändå hanterbart och jag kunde sova korta stunder. Jag sa till Ozcar att åka till jobbet ändå och att jag hör av mig om det är något. Jag tyckte det var onödigt att han skulle vara hemma om inget hände.
Jag ringde förslossningen redan vid 10 för att fråga hur jag skulle göra, jag kände ju att jag kunde vara hemma.
Hon tyckte att jag skulle ta en värktablett och en skön varm dusch och det lindrade lite grann.

Mamma kom förbi på fika, det hade vi bestämt dagen innan. Jag hade värkar hela dagen men utöver pauser när jag pratade märktes knappt smärtan utåt iaf.
Ozcar kom hem vid tolv tiden och när mamma hade åkt tog vi en liten promenad runt området. Då satte det igång rejält och gjorde skit ont. Vi fick stanna ungefär var tredje minut för att vänta ut värkarna. Ringde förlossningen igen och då föreslog hon varmvatten flaska och värktablett. Testade med flaska men jag ville inte ta fler tabletter och det blev värre. En timma senare ringde jag igen, halvt gråtande "Kan jag få komma in nu!?" och då var vi välkomna till Mölndals sjukhus.

När vi kom in fick vi först vara i ett undersökningsrum där de mätte värkarna och kollade barnets hjärtljud med dosor på magen under en timma ungefär. Sen kollade hon hur öppen jag var, 4 cm. Bra, vi fick stanna.
Vi hade en barnmorskestudent, Sandra, som var helt fantastisk. Vi kom in i vårt förlossningsrum där dom höll på att tappa upp badvatten åt mig. Jag mådde illa och ville bara spy, tydligen bra då det innebär att bebisen snurrar neråt som den ska.
Ner i badet, skönt som fan. Ozcar lämnade en stund för att lägga på mer pengar på bilen och köpa lite mat till oss.
Under tiden tilltog värkarna och jag fick lustgas.

När Ozcar var tillbaka efter ca 30 minuter hade jag börjat känna som om det tryckte på. Då blev det fart på Sandra och upp ur badet skulle jag. Upp i sängen oså var det dags. En timma (ungefär) efter att vi kommit till vårt rum kom vår lilla prinsessa.

En liten Freja, 49cm och 3320gram. 3320 gram kärlek. Världens finaste tjej. Mammas och pappas stolthet.


RSS 2.0