Vuxen kontakt

Jag jobbade igår igen, det är verkligen kul tycker jag och nu har jag dessutom börjat få kontakt med folket där och speciellt med en tjej (enda tjejen) som är super trevlig. Det känns bra att börja få mer kontakt med folk, på jobbet och öppna förskolan tex. Jag behöver någon att prata om vuxen grejjer med, nån som har lite koll på omvärlden och är intresserad av vad som händer i nyhetsflödet. Jag vill vara med människor med framtidsplaner och drömmar, människor som ... Ja, vuxna människor helt enkelt.

Inatt ska O jobba så jag och F får sängen för oss själva. Just nu sover hon gott på soffan efter ett mindre utbrott av, vad jag tror, övertrötthet.


Nu har mannen vaknat så jag ska mysa lite med honom innan han åker.

Pussar

Tv4

Om det inte öser ner sen så går jag och Freja bort till öppna förskolan. Det kan bli kul, träffa lite andra barn och föräldrar och ha sång stund och på onsdagar är det bebis-dag dessutom så det passar ju bra :) Lite nervös är jag visserligen, lite som första skoldagen när man kommer in och inte känner någon, men vi är alla vuxna så det lär ju inte vara några konstigheter.


Vi gick upp kanon-tidigt idag, vid fem. Fördelen med det är dels att man kan äta frukost två gånger och att man kan gå och lägga sig en stund emellan och en fördel jag nästan hade glömt är mysfaktorn med Nationalsången på 4an på morgonen. Jag och Freja satt i soffan och sjöng med <3 Sen somnade snuttan om i mammas knä och jag tror faktiskt att vi snart går in och lägger oss i sängen en stund igen.

En natt av sömn

Igår gav jag Freja mat vid nio sista gången, sen sov hon fram till klockan sex imorse. Skönt! Vi hade sängen för oss själva inatt och kanske borde jag lagt henne i sin egen säng men det var så mysigt. Jag tog Ozcars plats och Freja fick min :) Ozcar jobbade natt om det är nån som undrar.

Min chef ringde igår. Han verkar nöjd och tycker det är bra att jag har kallskänks erfarenhet - kanske blir det mer än vad det är nu. Dock måste jag få till plastningen bättre. Det måste vara ett av mina största problem, jag är så inne i att prestera och hinna med att jag inte får till det riktigt. Men som han sa - det viktigaste är att det ser bra ut så det ska jag fokusera på.


Ozcar sover, Freja sover och jag dricker kaffe. Vädret är trist och inget bra på tv. Tror jag ska läsa lite i min nya bok "Elva minuter" av Paulo Coelho. Jag gillar verkligen hans böcker.

Annars blir det väl gymmet för Ozcar iaf idag och jag ska försöka komma iväg på Zumba imorgon (om bara Ozcar kan ta Freja) och förutom det finns väl inga direkta planer för helgen.

Jobb-torsdag

Inatt sov Freja i vår säng igen efter tre nätter i sin egna. Det gör inget, jag älskar att ligga och mysa med henne. Tyvärr sover jag inte lika bra då men det gör inget det heller, det är fördelen med att vara hemma - man kan vila en stund på dagen (om hon tillåter).

Jag brukar få byta blöja och mata mellan tre och fyra på natten men imorse vaknade vi halv fem och jag har iaf vart uppe sen dess. Pärlan sover i mitt knä sen en timme tillbaks ungefär. Hon är så vacker min älskade lilla flicka.



Ikväll får hon vara ensam med sin pappa några timmar, det är ju torsdag och dags för mig att jobba lite.
Lite nervös börjar jag bli över mjölkproduktionen måste jag säga. Hon äter som hon ska men när jag pumpar kommer det mindre än det gjort tidigare. Jag undrar om det beror på att hon äter mer så det finns inget att pumpa ut eller tar mjölken slut..? Jag har hört att mjölken inte "kan" ta slut, att barnet bestämmer hur mycket som ska produceras genom att suga liksom men samtidigt har man ju hört om folk vars mjölk tagit slut...

Ska se om jag kan få träna i helgen, nu är det fyra veckor sen sist. Behöver pumpa lite känner jag, promenader räcker inte och i detta väder är det inte så kul att ge sig ut. Jag måste köpa en regnjacka :)

Det perfekta

Jag tänkte på kvällen Freja föddes. Och på hur det var en alldeles perfekt kväll för henne att födas på. Det var en sån vacker solnedgång. Där låg jag, krystande, hög på lustgas och tittade på solnedgången. Den vackraste jag har sett och sen kom den vackraste flickan och låg på min mage.

En helt underbart vacker kväll både inne och ute helt enkelt.

Synd att ingen av oss tänkte på att ta ett kort...



Separationsångest? Lite kanske...

Har precis kommit in från en skön promenad i skogen. Mamman passar på att äta lite lunch medans dottern skrattar i babysittern, underbara lilla tjej!

Ikväll ska O och F vara ensamna ett par timmar för första gången, hoppas hon är på bra humör for once... Lite jobbigt känns det men samtidigt skönt. Det blir lite ensamt ibland... Men jag kommer nog ringa hem några gånger om möjligheten finns

Gnäll inlägg

På onsdag ska jag få lära mig ett nytt jobb och på torsdag ska jag börja jobba. 17-22 varje torsdag framöver. Ozcar ska då vara ensam med Freja så hon får äta pumpad mjölk på flaska. Vi har redan börjat vänja henne lite och hon tar flaskan jättebra, hon är så duktig vår lilla tjej.

5 veckor och 4 dagar har nu gått sen Freja föddes. 5 veckor och 4 dagar sen jag sov en hel natt. Eller nej, nu ljög jag nog - det var ju inte direkt så jag sov särskillt mycket under graviditeten heller. Hur som helst så börjar det kännas av. Sömnbristen gör mig väldigt mottaglig för virus och infektioner, jag har alltid vart känslig för för lite sömn, och nu är det självklart att jag börjar bli väldigt förkyld. Halsen mår inte bra alls...

Nu tar jag min älskade dotter och försöker vila en stund.

Gosmorgon

Underbart! Tack för tipset, nu funkar allt som det ska!

Läste i Aftonbladet om två killar som räddat en man ur en brinnande bil. Sekunder efter de fått ur honom hade det exploderat. Fatta vilket mod och vilken styrka som krävs för att göra en sån sak. Även om jag hade velat så hade jag nog fan inte vågat hjälpa... Frågan är om man ens hade stannat.
Är det detta som kallas civilkurage??

Om du såg en brinnande bil längs vägen, hade du stannat för att se om det var någon i bilen? Hade du hjälpt personen själv eller bara ringt 112??


Nu dricker jag lite kaffe medans F ligger brevid i soffan och tjötar. Ozcar jobbade natten så han sover nu.
Antagligen blir det besök av hans bror sen och en tripp till affären. Kanske ett bad för lill tjejen också, det är ju så mysigt.

BTW

Vad är grejjen med bloggen? Alla radbyten försvinner så fort jag publicerar... Det är ju bara mobil-inläggen som syns bra. Och menyn för bilder m.m. har försvunnit här, vad konstigt...

Älgar och choklad

Lite vardagslyx såhär på morgonen i form av en choklad-ansiktsmask medans dottern sover. Det är konstigt, när man väl sätter sig för att skriva och alla ord verkar fly huvudet för att slippa komma ut. Jag har tänk skriva flera gånger i veckan men inte haft möjlighet... Elinor var här och hälsade på i veckan. På kanelbullens dag för att vara exakt (det minns jag endast för att jag hade bakat när hon kom). Vi fikade på vanilj-, hallon- och självklart kanelbullar, det var riktigt gott men lite nedslående då man samtidigt sitter och pratar om träning och dieter... Vadå ironi liksom. Dagen efter övervann jag min rädsla och promenerade i skogen. Jag är sjukligt rädd och paranoid när jag är ensam förstår ni. När jag går uppe i Ruddalen brukar jag bara gå runt fotbollsplanerna när jag är ensam. Kommer det en löpare bakom eller bara någon som promenerar precis som jag så tror jag direkt att de ska: 1. ta vagnen med Freja 2. ta Freja ur vagnen 3. snitta halsen och råna mig 4. råna mig 5. misshandla eller våldta mig Och sen ska vi inte glömma de jävla älgarna! Älgarna är nästan värst. Tänk om det kommer en älg och den ska attakera oss. Ska jag springa med vagnen, ta Freja ur vagnen eller lämna vagnen och locka älgen bort från Freja...? Jag har tillochmed letat platser vi kan gömma oss på och det, vill jag lova, finns inte gott om. Ska vi komma undan måste jag hinna springa med F. ända till serveringen och in där för på alla andra ställen kommer älgen åt. Ojoj, vilka problem! Hur som helst så gick vi upp i skogen den dagen och vi överlevde. Dock stillades inte min oro när jag såg en övergiven cykel liggandes brevid stigen, inte okey! En gubbe gick bakom oss en bit men med lite fipplande med mobilen kunde jag sakta ner och låta honom passera utan problem. Utöver dessa små pulshöjare gick allt kanon :) Nu vågar jag ! På söndag ska vi på kalas hos min älskade lillasyster som fyller 9 år. Helt sjukt vad stor hon blivit. Och rätt så ledsamt när jag tänker på hur vi kommit från varann sen jag flyttade hemifrån, innan ville hon alltid vara med mig och nu känner vi knappt varann längre. Synd! Det ska iaf bli roligt och riktigt kul också att hon ska få träffa Freja. Fler nyheter kommer men jag kan ju inte avslöja allt i ett enda inlägg :) Då orkar ni ju aldrig läsa.

Mysdag

Idag är vår lilla prinsessa en månad. Helt otroligt vad tiden går fort...

Vi har haft besök av Björn, Nettan och lille Jerry och druckit lite kaffe . Ozcar fick även , med lite hjälp , baka sina första muffins.

Nu är det middags lagning som gäller. Emelie och David kommer hit och vi bjuder på plommonspäckad karré, mumsigt!


RSS 2.0