Och på tredje dagen ska det ske

Igår, på en åskådarstol på Ullevigatan, fick jag sånna extrema förvärkar så det är inte sant. Jag trodde helt seriöst att jag skulle behöva gå ur rummet. Tänk om vattnet gått där och då, haha vilken grej. Undrar om det hänt tidigare... Nån gång kanske men det är nog inte så vanligt. Det vart lugnt iaf :)
Nu hoppas vi på bra beslut och ett slag under bältet på "den där". 

Ny frisyr fick jag också. Lite mer än en decimeter klippte hon av och det blev kanonbra. Det känns skönt att ha gjort för jag kommer ju inte ha samma möjlighet till det sen.


Inatt har jag inte behövt gå på toa en enda gång! Gött! Fatta lyckan över att inte vakna 711 gånger för att kissa :)

Idag ska vi till barnmorskan och såhär tre dagar innan blir det kul att höra vad hon säger. På ett sätt hade det nästan vart skönt att boka igångsättning - då vet man iaf när det är dags. Värkarna jag får känns ju mer och mer men jag har fått för mig att när det är dags att fundera på att åka in så kommer det göra så ont att jag inte fungerar normalt. Den som lever får se... Haha, plötsligt kom jag på en ny innebörd av "Sunday, bloody sunday"!


Mannen min och jag ska äta middag med Emelie och David ikväll. E har bokat bord på "Spice" (tror jag det heter). Det ska bli super trevligt.


The final countdown

Ja, såhär 6 dagar innan bf har jag knappast legat på latsidan. Mot inrådan av alla appar och graviditets-sidor är det varken mycket sömn eller mat. Istället har jag ägnat dagen åt fönsterputsning, bak och tvätt. Två fönster kvar att tvätta men först måste Ozcar hjälpa mig flytta soffa och byrå så jag kommer åt.
Han blir så grinig när jag gör sånt själv...

Äppelkakan jag bakade har jag inte ens smakat på än, glömde av det totalt trots fika med fina Therese. Jaja, kan ta en bit sen.

Tanken nu är väl att det blir promenad med mannen när han kommer hem och sen blir det hemmagjord pizza till middag. Igår åt vi moussaka :) gottit! Annars soffläge resten av kvällen.
Imorgon ska jag tvätta resterande fönster och städa igenom köket, tänkte torka ur alla skåp oså.
Kanske skulle man komma iväg och storhandla i veckan också så vi har lite mat hemma när bebisen har kommit.


Förövrigt så hade jag inte en enda bristning fram till för ungefär en vecka sen men nu jävlar. Jag ser dom inte själv för dom är på undersidan av magen som tur är men mindre saker kan ju göra en deppig. Ozcar påpekade dessutom fint att det kommit fler.

Du är sjukt välkommen!


7 dagar kvar

Jo, jag ville gärna göra gipsmage men mannen min har fortfarande förvaringsproblem. Han var INTE intresserad av att ha en mage på väggen...  Nej men visst, då skiter vi väl i det då.


Drömde att jag på något sätt dödade en liten kattunge. Jag minns inte riktigt vad som hände men jag var rätt ledsen när jag vaknade - det var ju inte meningen att döda den. Tur att jag kom på att det bara var en dröm, annars hade jag väl legat och gråtit fortfarande ... Där skyller jag på hormonerna.


Idag blir det väl gymmet. Kanske ska jag bara vandra på bandet, får se hur det blir. Vill bli av med det vidriga gäddhänget så lite triceps träning är att prioritera. Sen får vi väl se vad som händer, kortspel hos svärisarna kanske eller bara slappa hemma.


Förvärkar och helgplaner

Aj vad ont jag hade när jag vaknade inatt. Förvärkar så det skriker om det, alltså tänk extrem mensvärk. EXTREM! Aj, vad ont det gjorde men när det blir så tröstar jag mig med att det snart går över. Och jag gör mig redo för den verkliga smällen som förlossningen innebär. Ont, javisst men vad värt det kommer vara. Det är inte längt kvar nu innan jag får träffa min bebis. 8 dagar till beräknad födsel.

Ozcar jobbade inatt och när han kom hem förut påpekade han att detta skulle kunna vara vår sista barnfria helg. Precis som det lika gärna kan dröja två veckor (och lite mer) innan det bloir bebis. Men poängen var iaf att jag ska hitta på nåt jag vill göra.
Gymmet blir det när han vaknat. Funderar på om man skulle strosa runt på Liseberg lite, det är mysigt. Eller spela minigolf :) det är kul. Imorgon hade jag velat ta en hotell frukost, sååå gott!!
Jag kom också på att jag kanske vill göra en gips-avgjutning av magen. Frågan är bara vart den ska förvaras sen :P Men det kan vara kul att ha.



Fluff fluff

Vi har fastnat för fläskfile den sista tiden och jag har gjort pastarätter, gratänger och massa annat. Idag blev det en paj. Lite orolig var jag för sånna grejjer brukar jag försöka ha recept på men inte idag inte. Det blev iaf fläskfile, broccoli och tomat och massa ost på toppen :) Gottit gottit!


Var hos finaste Louise igår och fick ögonfransförlägning :) Det blev superfint och jag är jättenöjd. Efteråt blev det kaffe och lite hopsläng-muffins med Therese. Hade inga ägg hemma så fick göra utan men det gick bra det också, enda skillnaden var egentligen att de inte blev så fluffiga. Lite torra fast inte torra liksom... Oså toblerone i, guu vad gott !

Idag blev det en liten sväng på torget. Ozcar jobbade över igår och gör så även idag så jag tyckte att jag kunde handla lite. Det känns ju lite sådär att tvinga iväg honom sent för att handla när mina ben är fullt fungerande :) Gött iaf att få handlat lite så vi har bröd m.m. hemma.


Utöver "mensvärken" har det nu tillkommit en lättare smärta i höfterna till och från. Även en del hugg längst ner i magen kommer ibland. Nedräkningen pågår men jag räknar fortfarande med att bli sen. Det är 10 dagar kvar till beräknat men jag räknar med minst två veckor.

Annars sparkar den lille ganska mycket på revbenen just nu. Inte det skönaste men inte heller ett problem.

 Mitt vackra lilla under, du är så välkommen!


I wonder how, I wonder why

Ska det göra så ont att jag tror jag ska gå sönder mellan bena? Eller blir "mensvärken" bara sjukt intensiv...? Fast det är väl klart att det inte är som förvärkarna, eller... För den smärtan sitter mer i sidorna tycker jag. De riktiga värkarna borde kännas mellan bena...


Bakabakalitenkaka

Funderar på om det är tur eller ren jävla tragik att jag lärt mig att inte lita på folk... Alltså inte alla då men vissa personer. Tur är det väl på det sättet att jag slipper bli besviken gång på gång men samtidigt måste jag säga att det är väldigt ledsamt när folk tar förgivet att jag har tid och möjlighet att bara sitta och vänta. Det har jag inte! Inte det mest händelserika livet må hända men jag sitter fan inte och väntar på någon, inte NÅGON! Framförallt inte när man inte ens behagar höra av sig.

Idag har visserligen varit en hemma-dag ändå. Rensning av papper, tidningar och allmänt städ har stått på agendan. 

 Ingen bra dag på gymmet igår. Ozcar och David körde mage och marklyft vilket jag inte kan vara med på. Jag kan bli lite förvirrad ibland och inte riktigt veta vad jag ska göra när jag är själv så det blev att jag hängde med killarna ändå. Lite axlar blev det men inte mer än så. Kände mig mer uttittad än vanligt också men det kan ju bero på tillskottet av folk efter semestern. Hoppas på bättre pass idag :)



Imorgon blir det fransförlängning hos underbara Louise, spännande.



Ni underbara glädje spridare!



Jag har lokaliserat bebisens rumpa och sitter numera och klappar på den genom magen när jag får möjlighet. Tänk sen när den lilla rumpan är bjöjklädd och ute på sina första äventyr. När det lilla livet först ramlar på blöjrumpan och ser lite chockad och oförstående ut som dom gör ibland. Mys! ♥
Du är välkommen min lilla skatt!


Är du värdig??

http://domkallarmig.blogg.se/verkligheten


Härmis där men jag tyckte det var en bra idé :)


Om jag kunde öppna mig


Stopp!

Bara jag som känner att jag måste påminna vänner och familj om att min graviditet och min bebis inte har ett skit med dom att göra?? Min bebis! Min graviditet! Inte din! Det är mitt och Ozcars barn, vår oro och vårt liv. Detta handlar inte om er, det handlar om oss. Om mig, Ozcar, vårt barn och vårt liv tillsammans.
Det handlar om oss!


Min lilla bebis

Blir nog ingen pannacotta förens Ozcar hjälper mig med glasen. Ibland verkar han få påminna mig om att jag är gravid och inte ska lyfta och hålla på. Tänk om jag hade begravts under alla lådor i källaren... Inte bra.

Dock vill jag ha något gott. Ozcar ska jobba inatt och lite små sugen på Daim har jag vart sen igår. Lidl har inte det bästa utbudet gällande godis (eller nåt egentligen) så jag funderar på att ta en promenad till torget och handla lite gott till kvällen :) Jag tycker att jag förtjänar det.

Idag var vi hos barnmorskan. Allt såg toppen ut som vanligt. Mitt blodtryck sa hon var bra, 110/60 (vet inte vad det innebär..), kollade socker och lite annat också och allt var verkligen kanon. Kurvan ser jättebra ut och bebisen är helt fixerad så det är bara att vänta. Tror dock ändå att jag kommer gå över tiden precis som de flesta förstföderskor. Jag frågade barnmorskan om man kunde bedömma ungefär hur stor bebisen är och efter lite klämmande och frågade hur stora vi själva var så gissade hon på att det blir en typ medelbebis 3400-3500gram. Men eftersom jag antagligen går över tiden så blir ju vikten högre också såklart.


Nej, torget då kanske :)


Pannacotta och fönsterputs

Uppe tidigt med min finaste efter en natt av vad som knappt kan kallas sömn. Macka och lite mjölk innan jag kryper ner under täcket igen.

Vädret verkar inte bli det roligaste idag heller... Ingen fönster-tvättar dag kanske?? Det behövs. Jag vill testa att göra pannacotta, kanske blir dagens experiment. Ska väl ner i källaren först och hämta upp lite glas för servering :) Föresten så är jag så bra att jag lämnade alla vinglas i en låda när vi flyttade för "jag kan ju inte dricka ändå" vilket resulterade i att mamma och Dennis fick dricka ur coctailglas i lördags, haha - bra där! 
Blåbärsglassen jag gjorde i lördags fick Conny smaka på igår, det verkade uppskattat :)

Måste ju bara tillägga då att vi hade sjuk tur med vädret i tisdags. Enda dagen något var planerat och det var fint väder. Liseberg med min underbara bror hade visserligen vart värt regn ändå ♥


Nu ska jag försöka sova lite till. Det behövs kan jag lova.


Efter en paus

Ingen kan ju anklaga mig för att vara en grym bloggerska iaf :P


Egentligen känner jag mig inte särskillt tjock måste jag säga. Jag är bara trött på att vara den gravida för att sen bli mamman. Jag vill vara Jossan nån gång. Men det är för mycket begärt. Ingen ser mig som Jossan längre, ingen ser mig som en person längre. Äsch jag bara gnäller. Jag älskar min mage ♥ och jag älskar känslan av att snart få en liten plutt. Jag tror bara det är viktigt att man inte tappar bort sig själv bara för man blir förälder. Jag och Ozcar måste vara både mamma och pappa och ett par. Måste kunna göra saker tillsammans bara vi också och ta hand om varann, annars tror jag lätt att saker skiter sig.

I fredags sov jag hos Louise med fina Triton och lördags morgonen spenderades med att kolla på "Bilar" två gånger :)
Sen vart det hem för att göra glass innan det var kalas för min bror. Han har fyllt 12 ... Det är så sjukt vad tiden går snabbt.
Efter kalaset var det dags för matlagning och klockan 18 kom mor och Dennis på middag. Det blev fetaost gratinerad fläskfilé med bbq kryddade "pommes" och sallad och till efterrätt chokladfudge kaka med hemmagjord blåbärsglass och färska blåbär och hallon. Suuuuper smarrigt!
Söndags kalas hos Ozcars mummu. Ett riktigt trevligt avslut på en annars rolig men lite stressad helg.




RSS 2.0