Små bissar

Det fick bli lite läsning för mamman och vila för barnet när strömmen var av. Efter det lagade vi mat och gick ut och gungade en stund.

Nu såg jag nåt i hennes mun, i nederkäken. Och visst är det en liten tand som kommer upp där. Det har länge vart en liten vit prick bara men nu känner man verkligen att det är en avlång, smal tand-topp. Lilla tjejen blir stor...






Vart tog tiden vägen?

World of shape

Igår anmälde jag mig och betalade till World of shape så med start 1/4 blir det strikt kost och träning varje dag i åtminstonde 30 dagar framöver.
Imorgon eller på lördag ska O få hjälpa mig att ta "före" kort och mäta. Det ska bli kul att se vad jag får för resultat men jag tror verkligen att om man bara ger sig fan på det så kommer resultaten bli bra. Nu sitter jag iallafall och skriver inköpslista för veckans handling.

Bebisen gungar fram och tillbaka på rygg på golvet och "pratar" för fullt. Strömmen ska vara avstängd idag mellan 11-12.30 och jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Freja brukar ju vila vid den tiden och jag saknar att kunna läsa bok i lugn och ro så det kanske bara blir lite mys eller kanske en promenad.

Vilken jävla natt!

Blä! Slutade jobbet 22.30, hemma strax innan 23.00 och kröp ner i sängen. Somnade nog runt tolv och blev väckt av en hungrig tjej 01.18, sedan dess har vi varit vakna - jag och Freja. Att hon aldrig kunde somna, hur svårt kan det vara!?
Efter många om och men tog jag min kudde och täcket in i Frejas rum och stannade där resten av natten. Vid sex-tiden hörde jag Ozcars väckarklocka och då tror jag att jag nästan precis hade somnat... Jag och Freja gick upp runt sju.

Och inte nog med det, jag har ont i en jävla visdomstand också! Och jag som är så rädd för tandläkaren... Jag vill verkligen inte ringa men jag börjar känna att jag kanske inte har något annat val, jag avvaktar nån dag iaf.
Jag är, helt seriöst, mer rädd för tandläkaren än vad jag någonsin varit för att föda barn!

Jobb ikväll igen och innan dess tänkte jag gå bort till Bvc och se om sköterskan kan kolla på ett sår Freja fått på hakan. Vet inte vad det är och det kom från ingenstans...

God morgon

Första gången Freja jagade upp mig imorse var runt halv fem, jag gav henne en flaska i hopp om att hon skulle somna om men det var dags att gå upp och leka. En stund senare gjorde jag ett försök till vila och vi båda fick sova ungefär en timma. Men nu är det morgon på riktigt enligt min lilla dam och just nu sitter hon och leker med en tandborste, söt unge!

Igår var det en fotograf från Stjärnstudio på Babyproffsen så jag och Freja och Petra och Idun promenerade till Sisjön för att få lite fina kort på tjejerna. En feting-lunch på Burger King fick det bli och sen en promenad tillbaka till torget där det blev lite mys i familjeloungen och presentköp till Hugo innan det var dags att promenera hem igen.

Då pappan skulle jobba natt blev det mor och dotter mys under kvällen och sen däckade jag på soffan halv åtta när Freja hade somnat. Sov till halv tio, väckte Ozcar och sen gick jag och la mig igen, hur kan man vara så trött...? Jaja, det tar väl ut sin rätt att jobba till 22.30 och gå upp vid sex på morgonen + ett litet avbrott där emellan...men det funkar ändå, jag får passa på att vila när Freja gör det.


14.30 är det dags för kalas för Hugo som ska bli himla trevligt och imorgon är det dags för ännu ett kalas innan jag ska jobba kvällen. Så med andra ord så blir det att verkligen försöka ta tillvara på denna dagen och kvällen med min karl när han väl vaknat efter jobbet ...

Magsjuka?

Natten till igår fick jag en sån otrolig kramp i magen. För en stund undrade jag om det inte var blindtarmen som var påväg att spricka på mig men då smärtan kom och gick tänkte jag att det nog inte var så. Har fått för mig att det ska göra ont hela tiden isåfall.
Knappt någon sömn efter klockan två på natten och sen upp för att ta hand om bebis. Mellan kräkningar och Frejas mat och sov tider låg jag så mycket jag kunde i soffan medans Freja fick underhålla sig själv. Det gick ändå ganska bra, hon är duktig min lilla fis. Aldrig tidigare har jag varit så glad när Ozcar kommit hem från jobbet och jag fick en välförtjänt tupplur på soffan medans pappa och barn åkte hem till Conny. Jag slapp tillochmed att gå upp inatt för att ta Freja.

Bättre sömn inatt, fortfarande lite smärta i magen men inte alls lika illa. Trött och sliten och väääldigt tacksam över att jag inte ska jobba någonstans ikväll. Jag hoppas på att få sova bra inatt också, sedan väntar fyra sena kvällar på jobb och tidiga morgnar med morgonpigg bebis. Det är inte kul att komma hem runt 23.00 och behöva gå upp vid 06.00... Tur att min fina karl är ledig i helgen så kanske han kan ta morgnarna.

Fisungen är aningen snorig men verkar inte störa sig på det alls, skönt! Nu tittar vi på Musses Klubbhus och Freja tycker det är kul, hon får alltid ett litet leende när Musse dyker upp i rutan.


Lördags listan

Vad är du rädd för?

-  Spindlar, bin, dolt nummer och att något ska hända min lilla familj. 

 

Vad är du mest nöjd med hos dig själv?

- Utseendemässigt tycker jag att jag har fina ögon. Jag är rätt bra på att försöka vända negativt till positivt. Sist men inte mins är jag JÄVLIGT nöjd med att vara mamma. 

 

Det roligaste jobbet du haft/har?

- Svårt att säga. Jag gillade verkligen att jobba på lunchrestauranger och även som bambatant men i hemtjänsten känns det också riktigt bra.

 

När grät du senast?

- Igår när jag tittade på Freja och undrade vad jag har gjort för att förtjäna ett så vacker, underbart barn. Jag måste ha gjort något riktigt bra i ett tidigare liv.

 

När skrattade du senast?

- Häromkvällen när vi skulle sova. Antagligen övertrött för jag vet inte vad jag skrattade åt, bara att tårarna sprutade. 

 

Vem åkte du bil med sist?

- Ozcar. 

 

Vem åt du mat med sist?

- Mig själv. Det blev en supersmarrig räkmacka till middag igår. 

 

Vem sov du hos sist?

- Ozcar.

 

Vem sov hos dig sist?

- Ozcar.

 

Vad var du rädd för när du var liten?

- Höjder, mörker... Mycket. 

 

Vad ville du, som liten bli när du blev stor?

- Olika saker... Bla. skådis, advokat, djurskötare. 

 

Hur många gånger har du besökt ett sjukhus när du själv varit patient?

Räknas förlossningen?? Isåfall två gånger. 

 

Har du någonsin sportat?

- Jo, jag hade en kortare karriär i fotboll, två handbolls lektioner oså red jag.

 

Någon du ser upp till?

- Alexandra Siewers, som trots sin hemska, vidriga sjukdom kämpar på och är så glad och positiv så det existerar inte. Dessutom världens bästa Zumba instruktör!
Och självklart min fina mamma ♥

 

 Vad finns alltid i din handväska?

- De få gånger jag har den med mig: kalender, plånbok, tuggummi, överfallsspray (som alltid ligger där) och nycklar.




Idag väntas besök för lite fika - sockerfri chokladkaka med vaniljvisp och frukttallrik tänkte jag mig och ikväll blir det familjemys med man och bebis. Jag har ju jobbat två kvällar och O natten igår så vi har missat lite tid tillsammans, dags att ta igen det.
Imorgon är det som vanligt pensionärskväll och middag. Tänker inte skriva vad som serveras, det får bli en surprise för E och D.
Måste röja i källaren för sängen som ska komma hem, hämta regnskyddet till vagnen och kolla på ställning till Frejas hoppgunga.


6 månader och 4 dagar

6 månaders kontroll och läkarundersökning idag. Bara några hundra gram från tio kilo och strax under 70 cm lång. Nu ska vi börja avvänja henne från natta maten och inte ge något extra efter puréen under dagen för att "släta ut" kurvan lite. Annars "klarade hon besiktningen" som läkaren uttryckte det.

En tur till sisjön med Petra och Idun resulterade i inköp av hoppgunga och räksmörgås. Mumsigt! MEN räksmörgåsen jag blevc bjuden på hemma hos Petra förra veckan var faktiskt mycket godare, så det så.



Inte händer det så mycket annat inte.
Jag inaktiverade min Facebook idag, det känns bra. Jag är aningen beroende och ibland känns det inte så kul att alla kan följa mitt/vårt liv utan att faktiskt vara en del av det.



Arbetsintervju och babysim imorgon - Petra och Idun är snälla och följer med så jag slipper ta med Freja in och sen blir det öppna förskolan på onsdag vilken förhoppningsvis leder till "dejt" med Jenni och Kevin - mys!


RSS 2.0